ŠTA SVE GUBI PARTIZAN: Ako ne dobiju tužbu, evo KOLIKO će morati da plate Asanu

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Maj.2021, 11:57

ŠTA SVE GUBI PARTIZAN: Ako ne dobiju tužbu, evo KOLIKO će morati da plate Asanu

Neračunajući fudbalske kvalitete i predstojeći derbi u finalu Kupa Srbije...

Buran Uskrs u Humskoj 1. Nema mira u Partizanu na najveći hrišćanski praznik, a navijače crno-belih je jutros šokirala vest da je Japanac Takuma Asano jednostrano raskinuo ugovor i napustio klub (šta je sve ispričao u oproštaju od grobara pročitajte na OVOM linku). Iznenada i bez ikakve najave!

Juventus se ozbiljno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kocka sa Ligom šampiona, pa sada nema izbor: mora da pobedi nezaintersovani Udineze o čemu svedoči i kvota 1,52 na dvojku. Njihovi mečevi su tradicionalno efikasni, a kombinacija 2&3+ plaća se sa 1,62. Pogledajte sve Mozzart kvote za meč Udineze – Juventus.

Iz Partizana su poručili da je u pitanju nelogičan potez napadača i da će klub pokrenuti tužbu pred organima FIFA zbog kršenja ugovora, kao pokušaj da dobije deo novca koji bi mu sledovao na osnovu transfera u predstojećem prelaznom roku. Novac i jeste u središtu problema, pošto sam Asano uverava da ga nije dobijao na vreme.

Posle svega navijači i dalje ne veruju da je tim iz Humske ostao bez najboljeg strelca, ali i fudbalera od čijeg transfera bi u budućnosti mogao dosta da zaradi.

Asano je među crno-bele došao u julu 2019. godine i to kao bivši fudbaler Arsenala i Štutgarta. Njegova "cena" u tom trenutku je iznosila milion evra i dobio je veoma unosan trogodišnji ugovor.

Još tada je dogovoreno da će njegova plata po sezoni iznositi po 600.000 evra, plus bonusi, ali uz dodatke u ugovoru po kome može da ga prekine ukoliko se zakasni sa isplatama najmanje tri meseca.

Kako tim iz Humske nije isplatio Japanca na vreme, on je, kako je i sam napisao na društvenim mrežama, iskoristio taj momenat iz ugovora i raskinuo saradnju.

Međutim, Partizan tvrdi da je Takuma Asano "svojevoljno napustio klub, čime je prekršio postojeći ugovor o profesionalnom igranju", ali i najavio tužbu zbog "neosnovanog odlaska i kršenja odredbi ugovora".

Po svemu sudeći odluku o tome ko je u pravu doneće nadležni organi FIFA, a ako se ispostavi da je japaski fudbaler u pravu crno-beli će doživeti težak finansijski udarac.

U tom slučaju Partizan će morati da mu isplati sve zarade koje je trebalo da dobije do kraja ugovora 2022. godine, znači još 600.000 evra, uz dosadašnje neisplaćene plate i bonuse.

Takođe, crno-beli će ostati i bez planiranih miliona od prodaje, a spominjalo se da ga iz Humske ne bi pustili bez 5.000.000 evra, piše "Kurir".
Pogledaj vesti o: Partizan,   Uskrs

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

UDINE BEZ AMBICIJA, JUVE BEZ IZBORA: "Stara dama" nema sjaj ove godine, domaći rasterećeni - možda bude iznenađenja

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Maj.2021

Videćemo...Udineze i Juventus se sastaju u 34. kolu Serije A...Tim iz Udina ima idealnu poziciju pred poslednjih pet kola. Ne mogu Evropi, ali gotovo izvesno ne mogu ni Seriji B...Juventus se ozbiljno kocka sa Ligom šampiona, pa sada nema izbor: mora da pobedi nezaintersovani Udineze o čemu svedoči...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.