SRPSKI JEZIK SE PREVODI ŠIROM SVETA ZBOG NJEGA: Kovinjalovi komentari o Ronaldu od pre 21 godinu postali PLANETARNI HIT! Previše solira, pravi greške... (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Feb.2023, 20:09

SRPSKI JEZIK SE PREVODI ŠIROM SVETA ZBOG NJEGA: Kovinjalovi komentari o Ronaldu od pre 21 godinu postali PLANETARNI HIT! "Previše solira, pravi greške..." (VIDEO)

Analiza srpskog novinara.

Kristijano Ronaldo jedan je od najboljih fudbalera ikada, a malo ko zna da su prvi mečevi Portugalca u evropskim takmičenjima bili protiv Partizana u sezoni 2002/3. To su bili dueli prve runde Kupa Uefa, a na revanšu u Beogradu golobradi Kristijano je zapao za oko i tada komentatoru RTS-a Nedeljko Kovinjalo.

Naime, iskusni novinar je na zanimljiv način dao viđenje igre Portugalca.

- Prava je sreća što >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovaj momak ne može da se oslobodi dečijih bolesti i toga da previše drži loptu, solira, kad izbaci jednog igrača iz igre ne oslobađa se odmah, nego želi da predribla još jednog i tako u nizu i u takvoj situaciji često pravi greške... inače podvlačim - Izuzetan potencijal - Kristijano Ronaldo. Nije Brazilac kao njegov slavni prezimenjak - rekao je tada RTS-ov komentator.

A post shared by Football (@football.colors)

Partizan je prošao dalje posle tog dvomeča pošto je slavio u Lisabonu 3:1, dok je u Humskoj bilo 3:3 posle produžetka.

O Ronaldu su sada već sve zna, gde je i koliko je postigao, a interesantan je i rad legendarnog srpskog komentatora Nedeljka Kovinjala. U dugogodišnjoj karijeri imao je nekoliko bisera, a mi ćemo izdvojiti samo neke.

Među prvima koji padaju jeste meč Atletik Bilbaa i Partizana 2015. godine i reakcija Kovinjala kod gola Abubakara, kada je "zakasnio" nekih petnaestak sekundi.

Slično je odreagovao i kod gola Boje protiv Lacija, ali se tada opravdao da je bio okrenut ka severnoj tribini odakle je pukla jaka petarda.

Tu je i duel Partizana i Valete iz 2012. godine kada komentator nije bio zadovoljan odlukom glavnog arbitra da ne dosudi penal posle starta na Saši Iliću.

Pored smešnih trenutaka, bilo je i tu i malo neprijatnijih stvari.

Naime, u pitanju je sukob iz 2002. godine sa tada trenerom Partizana Ljubišom Tumbakovićem.

Strateg crno-belih nije bio zadovoljan izveštavanjem komentatora i verbalno ga je napao posle meča sa OFK Beogradom.

- Trener Partizana, pravdajući svoj prostakluk, optužuje mene da sam nečiji glasnogovornik, a aluzijom o naručenim tekstovima navodi na zaključak da i ja pripadam grupi novinara koji se time bave. Moraće na odgovarajućem mestu da to kaže i dokaže - naveo je Kovinjalo u saopštenju.

Tumbaković je posle utakmice sa Romantičarima zapretio Kovinjalu da će mu zabraniti da dolazi na stadion Partizana, a uz nekoliko psovki, nazvao je novinara RTS-a i izbeglicom.

- Ja ću tebi doći glave, izbeglico, u mom Beogradu - dobacio je Tumbaković Kovinjalu kada ga je ovaj upitao: - Ko si ti da mi zabraniš da dolazim na stadion.

Uprava Partizana samo je osudila Tumbakovićev ispad, ali ga nije i kaznila. Tumbaković se juče izvinio svim sportskim novinarima zbog svog postupka, ali ne i Kovinjalu kojeg je napao.

Tumbaković je za Kovinjala naveo da "već godinama, uporno i po svaku cenu, želi da bude njegov najveći kritizer" i da "nipodaštava baš sve što je vezano za ime i delo Ljubiše Tumbakovića".

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda teniserka Olga Danilović

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.