PARTIZAN POKORIO KAUNAS: Papapetru vodio crno-bele do velike pobede u Litvaniji

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2023, 20:49

PARTIZAN POKORIO KAUNAS: Papapetru vodio crno-bele do velike pobede u Litvaniji

Sjajan meč tima Željka Obradovića.

Košarkaši Partizana slavili su u Kaunasu protiv Žalgirisa 74:88 (15:26, 15:21, 24:14, 20:27) u meču 23. kola Evrolige.

Odlično su u utakmicu ušli izabranici Željka Obradovića, sve je funkcionisalo sjajno u igri crno-belih. Vrlo dobro se u meč uveo Janis Papapetru i već je sredinom prvog kvartala imao sedam poena.

Ni ostali igrači nisu posustajali i prednost je u ranoj fazi bila dvocifrena. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Nisu imali rešenja domaći za unutrašnju igru Partizana. Matijas Lesor je pravio dosta problema centrima litvanskog tima.

Veoma bitan period je bila sredina druge deonice kada se Partizan mučio u napadu, ali je bio na nivou na drugom delu terena i uspeo da spreči protivnika da spusti razliku. Nakon toga je usledila trojka Smailagića, domaćin je bio u nokdaunu. Sve je išlo od ruke crno-belima, u jednom trenutku je bilo i plus 22, ali se na veliki odmor otišlo sa suficitom od 17 poena.

Evroliga, 23. kolo

Žalgiris – Partizan 74:88 (15:26, 15:21, 24:14, 20:27)

Hala: Žalgirio arena

Sudije: Erezuelo, Petek, Đovaneti

Žalgiris: Lekavičijus 5, Hejs 8, Šmic 10, Birutis 10, Lukosiunas 3, Brazdejkis 17, Polonara 5, Dimša 5, Butkevičijus 5, Ulanovas 6

Partizan: Ledej 11, Avramović 3, Panter 14, Smailagić 8, Papapetru 17, Egzum 11, Naneli 10, Lesor 14, Trifunović

Treći kvartal su domaći bolje otvorili, bili su motivisaniji od crno-belih. Janis Papapetru je bio čovek koji je sprečio domaće da potpuno uhvate priključak. No, Žalgiris je uspeo da spusti značajno rzliku, lakše su pronalazili rešenja u napadu "zeleni", dok je Partizan bio, pomalo izgubljen na terenu i svega plus sedam je vođstvo gostiju.

Za razliku od prethodne, u četvrtoj deonici su bolje krenuli izabranici Željka Obradovića. Početna serija 5:0 je ubila u pojam domaćina i, čini se, bila ključna za odbijanje naleta Litvanaca. Do kraja utakmice Partizan je rutinski priveo meč.

Crno-bele je predvodio Janis Papapetru sa 17 poena, Lesor i Panter su imali po tri manje, dok se u timu Žalgirisa istakao Brazdejkis sa 17.

EVROLIGA, 23. kolo

Četvrtak

Barselona - Bajern 72:70

Armani - Crvena zvezda 74:68

Valensija - Makabi 93:94

Petak

Fenerbahče - Alba 101:86

Monako - Real Madrdi (19)

Žalgiris - Partizan 74:88

Olimpijakos - Efes (20)

Baskonija - Panatinaikos (20.30)

Asvel - Virtus (21)

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Tejlor Vord, devojka Rijada Mareza

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.