Renfro debitovao, Partizan pobedio, ali su grobari ponovo strepeli! (video)

Izvor: Sportske.net, 29.Dec.2018, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Renfro debitovao, Partizan pobedio, ali su ''grobari'' ponovo strepeli! (video)

Svih 40 minuta u ''Stožicama'' vodila se neizvesna borba. A na kraju...

Posle poraza od Cedevite u prošlom kolu, košarkaši Partizana imali su imperativ trijumfa u večerašnjem meču u Ljubljani, kako bi zadržali realne izglede za plasman u plej-of do kraja ligaškog dela sezone.

Sedam dana imali su crno-beli za pripremu ove utakmice, u međuvremenu su se i značajno pojačali (stigao je novi plejmejker Aleks Renfro), ali su večeras naišli na žestok otpor >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Olimpije.

Ipak, posle velike borbe, Partizan je slavio protiv domaće Olimpije sa 72:66 i posle 13 odigranih kola ima skor 7-6 na petom mestu, dok su Ljubljančani ostali pri dnu tabele sa učinkom od četiri pobede i devet poraza.

Partizanova startna petorka sa Nikolićem na mestu pleja nije dala željeni rezultat Trinkijeriju, crno-beli su bili smušeni i spori u napadu, pa je uvodnih nekoliko minuta proteklo u znaku domaćih koji nisu briljirali, ali su uspeli da steknu blagu prednost (10:4).

Tek ulaskom Pejdža i novajlije Renfra koji je večeras debitovao, Partizan se napadački budi, crno-beli prave seriju 8:0, za svoje prvo vođstvo na ovoj utakmici - 12:10.

Pejdž i Renfro su svojim trojkama (po dve i jedan i drugi tokom prvog poluvremena), održavali Partizan rezultatski ravnopravnim sa rivalom, koji je u svojim redovima imao raspoložene Sanona i Špana.

Na poluvreme se otišlo minimalnim vođstvom Partizana od 33:32 i bilo je jasno da nas i u preostale dve četvrtine čeka neizvesna borba.

Tako je i bilo, iako je Partizan u nastavku uglavnom imao blagu prednost koja je išla do sedam poena razlike (50:43 u završnici treće četvrtine).

Olimpija je početkom poslednje deonice prišla na 61:60, ali se u redovima Partizana razigrao Džok Lendejl, kojije postigao nekoliko veoma važnih poena, možda i ključnih za ishod ovog meča.

Sama završnica umalo da postane dramatična pošto je Pejdž napravio namernu ličnu grešku pri rezultatu 69:64, ali srećom po goste Ljubljančani nisu pogodili par šuteva za tri poena u finišu, pa je na kraju Partizan slavio sa čak i ubedljivih šest poena razlike, imajući u vidu tok ove utakmice.

Markus Pejdž sa 14 i Vanja Marinković i Džok Lendejl sa po 13 poena (devet skokova) bili su najefikasniji u Partizanu, a Renfro e debitantski nastup završio sa 11 poena, 4 skoka i 4 asistencije.

Na drugoj strani, najviše problema Partizanu pravio je Jan Špan sa 19 poena, a pratio ga je Lorbek sa 14. Dvocifren poenterski učinak kod domaćih imali su i Sanon i Begić sa po 11 poena.

-- Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan trijumfovao u Ljubljani, debitovao Renfro

Izvor: RTS, 29.Dec.2018

Košarkaši Partizana savladali su kao gosti ekipu Olimpije sa 72:66, u utakmici 13. kola ABA lige. Za crno-bele debitovao Amerikanac Aleks Renfro. . Posle poraza od Cedevite, Partizan se vratio na pobednički kolosek trijumfom...

Nastavak na RTS...

Crno-beli slavili u „Jezeru“

Izvor: KGsport.info, 30.Dec.2018, 01:13

Odbojkaši Radničkog pretrpeli su večeras drugi poraz pred svojim navijačima u Super ligi ove sezone. Kragujevčani su poraženi od beogradskog Partizana sa maksimalnih 0:3 (27:29, 23:25, 21:25) u meču 15. kola, poslednjeg u ovoj kalendarskoj godini.. Očigledno emotivno i fizički ispražnjeni...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.