Izvor: RTS, 24.Maj.2022, 09:09

Radonjić: Timskom igrom do pobede, već kreću pripreme za Partizan

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da je timska igra donela pobedu crveno-belima u majstorici polufinala plej-ofa ABA lige protiv Cedevite Olimpije.
Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale plej-ofa ABA lige, pošto su u Beogradu savladali Cedevita Olimpiju rezultatom 88:78.

"Čitave sezone smo se borili za prednost domaćeg terena, a imali smo samo dva poraza. Iskoristili prednost domaćeg terena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i posle 1:1 pobedili Olimpiji i idemo u finale. Utakmica je sa naše strane u nekim intervalima bila dobra, ali neke stvari nisu drugačije u nekim periodima. Protivnik je bio veoma kvalitetan, a mi smo pokazali da smo morali da budemo 100 odsto u fokusu da taj njihov kvalitet ne bi došao do izražaja. Uspeli smo da dođemo do prednosti, kontrolisali utakmicu i došli do pobede", rekao je Radonjić posle utakmice.
Crvena zvezda će u finalu plej-ofa igrati protiv Partizana.
"Ulazimo u neki drugi interval. Za 31 dan odigrali smo samo tri utakmice. Sve tri ove utakmice su bile specifične. Sada ide neki drugi ritam. Ove dane ćemo iskoristiti da se pripremimo za prvi meč protiv Partizana. Zahvaljujem se navijačima na podršci", dodao je trener Crvene zvezde.
"U formi smo takvoj kakvoj jesmo. Moramo da budemo svesni toga. Moramo pred meč sa Partizanom da popravimo neke stvari. Igrali smo dobro protiv Olimpija Cedevite. Gotovo je nemoguće držati napadački potencijal tokom celog meča.Sasvim je prirodno da dolazi do nekih stvari koji se dešavale. Oni su večeras pokazali da su kvalitetna napadačka ekipa, a protiv nas uvek igraju izuzetno čvrsto. Morali smo da damo sve od sebe da bi uspeli dođemo do pobede. Treba pričati o tome kolika je bila prednost, a ne koliki je bio pad. Možda je to ključno pitanje. To je izgledalo iznad svih očekivanja. Za nas je izuzetno značajno da smo uspeli da izdržimo udare Olimpije."
On je istakao da je značajni segment u pobedi Zvezde bio ofanzivni skok.
"Naravno uspeli da dođemo do određenih stvari koje su nam omogućile dadođemo do druge šanse. Nadam se da ćemo tako nastaviti i u narednim mečevima. Kada se sve sabere i oduzme bitno je reći da smo timski došli do pobede. Svi su dali neki doprinos. To nam daje za pravo da možemo igrati kvalitetno i u finalnoj seriji. Bili smo koncentrisani i stigli smo do finala, a detaljniju analizu uradiću narednih dana. Ova utakmica je pokazala da možemo da budemo dobri i u finalu. Ponavljam značajno nam je da je ceo tim doprineo pobedi", istakao je Radonjić.
On je dodao da će narednih dana pričati o finalu sa Partizanom.
Radonjić je naveo da bi voleo da naredne sezone i Crvena zvezda i Partizan igraju u Evroligi, ali je dodao da će sačekati konačnu odluke.
Crvena zvezda će u finalu plej-ofa ABA lige protiv Partizana, koji je u polufinalu bio bolji od ekipe Budućnosti.
Finalna serija se igra na tri dobijena meča. Prvi meč je na programu u petak, 27. maja.
Titulu u ABA ligi brani Crvena zvezda.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.