Radnik izgubio od Partizana - tri gola za 18 minuta nadoknade vremena

Izvor: JužneVesti.com, 03.Jun.2020, 20:04

Radnik izgubio od Partizana - tri gola za 18 minuta nadoknade vremena

Jug Srbije neće imati predstavnika u polufinalu Kupa, pošto je i drugi klub eliminisan - Partizan je u čevrtfinalu savladao Radnik u Surdulici sa 2:1 (2:1), mada je domaćin prikazao dobru partiju. Utakmicu je obeležio transparent koji su istakli navijači crno-belih, zbog koga je meč prekidan, pa je nadoknada prvog poluvremena trajala čak 18 minuta, a zanimljivo je da su tada viđeni svi golovi.

Dva pogotka za >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Partizan dao je Asano u 2. i 15. minutu nadoknade, ali je prednost Beograđana od 2:0 potrajala svega jedan minut, jer je u 16. minutu nadoknade na drugoj strani pogodio Bogdan Stamenković.

U klubu su saopštili da su sve ulaznice za ovaj meč, na kome je broj publike bio ograničen na 1.000, podeljene herojima borbe protiv korone, odnosno volonterima, medicinarima i policiji. Ipak, najvatrenije pristalice crno-belih našle su način da se nađu na tribini, pa je na onoj namenjenoj gostujućim navijačima bila velika gužva.

Upravo jedan transparent razvijen na njoj, a koji se odnosio na Crvenu zvezdu i takmičenja koja su prekinuta, odnosno nastavljena na štetu Partizana, uzrokovao je prekide utakmice, pa 18 minuta nadoknade.

Inače, do sada su dalje prošli Crvena zvezda i Čukarički, koji je preokrenuo i savladao niški Radnički, pa će jedini klub van Beograda u polufinalu biti pobednik poslednjeg četvrtfinalnog meča koji igraju novosadska Vojvodina i Mladost iz Lučana.

Veći deo prvih dvadesetak minuta meča otišao je na prekide, pošto su se navijači Partizana i sudija Srđan Jovanović natezali oko istaknutog transparenta. Jovanović je prekinuo igru na minut, onda dozvolio nastavak, pa ubrzo opet zaustavio.

Drugi prekid potrajao je desetak minuta - počeo je opomenom spikera da navijači uklone spornu poruku, nastavio se odlaskom kapitena Partizana Vladimira Stojkovića do navijača, a nakon tri minuta pored aut-linije, fudbaleri su bili primorani da se povuku u svlačionice.

Za to vreme se tribina na kojoj su bili gostujući navijači potpuno napunila, a sa nje su se čule uvrede na račun predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze.

Prekidi utakmica zbog ponašanja publike, povika, transparenata ili pesama nisu retkost na ovim prostorima, ali se dešavaju uglavnom kada imaju političku ili nacionalističku konotaciju. Sada je pak u pitanju bio natpis koji se tiče "večitog rivala" Partizana - Crvene zvezde, a o tome kako se lige u kojima oni nisu prvi poništavaju (košarka prim. aut.), a "lažne titule sa navijačima proslavljaju" (fudbal).

Posle nekog vremena transparent je uklonjen, a igra nastavljena.

Za ono vreme koje se igralo u prvom delu, Radnik je imao podređenu ulogu, ali ni Partizan nije mogao do vođstva. Ipak, za 18 minuta sudijske nadoknade prvog poluvremena viđeno je mnogo više nego tokom ostatka meča. Prvo je u 47. minutu pogodio Takumi Asano, nakon lucidne aistencije Bibarsa Natha. Brzonogi Japanac je pobegao čuvarima, izašao sam pred golmana Radnika Nikolu Vasiljevića i pogodio, za 1:0.

U 60. minutu Asano je povisio prednost Partizana na 2:0. Stvorila se velika gužva pred golom, Japanac je pokušao jednom, lopta se odbila, ali je sam to popravio i smestio je u mrežu.

I tu nije bio kraj uzbuđenjima, pošto je odmah potom i na drugoj strani viđen gol. Udarac Zorana Danoskog izbacio je Vladimira Stojkovića, ali je lopta ostala u terenu, a spremno ju je dočekao Bogdan Stamenković i poslao u gol.

Ubrzo se otišlo na pauzu, a Surduličani su se vratili na teren očito okuraženi pređašnjim golom. Vidno hrabrije su zaigrali fudbaleri koji brane boje superligaša iz Surdulice, dok je na drugoj strani golman Nikola Vasiljević bio veoma raspoložen i blokirao sve pokušaje Beograđana, među kojima su najopasniji bili oni Asana.

Centimetri su delili Radnik od egala i rešavanja duela penalima. U 3. minutu nadoknade vremena Predrag Đorđević je glavom lobovao nekoliko fudbalera rivala, lopta je išla ka golu, ali su stativa i vrhovi prstiju Stojkovića sprečili iznenađenje na Gradskom stadionu u Surdulici.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.