Radnički srušio Partizan na Čairu

Izvor: JužneVesti.com, 26.Okt.2020, 20:14

Radnički "srušio" Partizan na "Čairu"

Nije bilo mnogo prilika, ni lepih akcija u derbiju 12. kola Superlige, ali je Radnički jednu od malobrojnih iskoristio i nakon godinu i po dana uspeo da savlada beogradski Partizan, rezultatom 1:0. Ovim je prekinuta serija od četiri superligaška meča bez pobede.

Na dan kada je Dragan Pantelić legendarnim pogotkom preko celog terena doneo Radničkom pobedu protiv Veleža, njegov prezimenjak >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Dušan, tačno 40 godina kasnije, doneo je trijumf protiv Partizana. Igrao se 78. minut, kada je Dušan Pantelić sa više od 20 metara poslao loptu posred Partizanovog gola.

Odmah nakon pogotka Pantelić je napustio igru, a trener Milan Đuričić rekao je da su dugo čekali kada da ga izvedu iz igre, pošto je još u prvom poluvremenu dobio jak udarac u duelu sa Svetozarom Markovićem.

Ristić je prelomio utakmicu kada je izvadio onu loptu posle šuta Obradovića. Onda je došao taj naš gol. Imali smo dilemu kada da zamenimo Pantelića, a on je praktično sam odlučio kada da izađe, pošto je još u prvom poluvremenu dobio jak udarac. Eto, nekad u fudalu treba imati i sreće. Partizanu od srca želim sve najbolje u nastavku sezone - rekao je Đuričić.

Foto: Vanja KeserI na ovoj utakmici bilo je zabranjeno prisustvo publike, ali se na početku čulo pucanje petardi, a onda i pesme Partizanovih navijača, koje su se stacionirali kod kapije između severne i zapadne tribine.

Ekipa sa "Čaira" sada se popela na 6. poziciju na tabeli.

U sledećem kolu, koje je na programu narednog vikenda, Nišlije će gostovati Javoru u Ivanjici.

Partizan je imao priliku u 21. minutu, kada je prvo šutirao Filip Stevanović, ali je izblokiran, a onda odbitak dočekao Asano. Taj udarac je skinuo golman Borivoje Ristić.

Par minuta kasnije i Radnički je imao svoju priliku u kaznenom prostoru rivali, ali su se svi igrai "spetljali" i nisu uspeli da zadaju teži zadatak Vladimiru Stojkoviću, u čijim je rukama završen ovaj napad. Foto: Vanja Keser

Po dva puta su se do kraja poluvremena okušali Nenad Gavrić i Nikola Aksentijević, Gavrić je oba puta izblokiran, dok je Aksentijević bio neprecizan.

Na samom početku drugog dela meča Ivan Obradović je imao odličnu priliku, u trku je zahvatio loptu glavom, ali nije bio dovoljno precizan.

Veliku priliku imao je Partizan u 56. minutu. Kombinacija Obradović i Filip Holender, koji je ušao 10 minuta ranije rezultovala je odličnim šutom na gol, ali je još bolje reagovao Ristić, koji je skočio i uspeo da odbije loptu koja je išla u sam gornji ugao gola. Ubrzo još jednu šansu novajlija u crno-belom dresu nije uspeo da realizuje.

Foto: Vanja KeserNišta na "Čairu" nije delovalo kao da će se tresti mreža, još manje Partizanova, ali to se desilo u 78. minutu. Gavrić je jako lepim potezom petom izigrao odbranu rivala i poslao loptu Aksentijeviću. On je sam krenuo ka kaznenom prostoru rivala, ali nije šutirao vreć vratio loptu unazad, a na nju je naleteo Dušan Pantelić i poslao je iza leđa Stojkovića.

U 89. minutu Beograđanima je dosuđen slobodni udarac, šutirao je Holender, ali je odbrana Nišlija glavom odbila ovaj šut.

Nadoknada vremena bila je puna grubih duela i padanja fudbalera, ali gosti nisu uspeli da ugroze vođstvo niškog sastava.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Novi problem za Stanojevića, vezista na pauzi!

Izvor: Sportske.net, 27.Okt.2020, 12:15

Posledica povrede na Večitom derbiju...Pored poraza od Radničkog u Nišu, Partizan je dobio još jednu ne tako dobru vest...Miloš Jojić je sinoćni duel na Čairu propustio zbog hematoma na mišiću, pa zbog toga nije bio u protokolu meča, piše Sportski žurnal...Vezista će morati da pauzira nekoliko...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.