Izvor: MozzartSport.com, 15.Jun.2020, 14:44

Poznati učesnici Evrokupa: Mornar precrtan, ABA ligi tri mesta

Igraće Partizan, Budućnost i Olimpija

Posle silnih selidbi klubova u FIBA Ligu šampiona, ostala su upražnjena mesta u Evrokupu, pa se postavljalo pitanje kako će izgledati ovo takmičenje za narednu sezonu.

Evrokup je danas objavio konačni spisak od 24 kluba koji će se takmičiti u narednoj sezoni. Dva najjača imena su svakako bivši šampioni Evrope Partizan i Virtus, koji su i u prethodnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sezoni bili pretendeti na trofej, uz Uniks i Lokomotivu Kuban.

ABA liga je dobila tri pozivnice, koje su pripale Partizanu, Budućnosti i Olimpiji, dok je Mornar ostao kratkih rukava.

Četiri nova kluba koja su dobili pozivnici za narednu sezonu su turski Bursa i Bahčešir, koji upadaju umesto Tofaša i Galatasaraja, koji su „prebegli“ u okrilje FIBA, zatim nemački Fraport Skajlajners i franucski Burž.

Nova takmičarska godina će početi 30. septembra, mečevi Top 16 faze će startovati 30. decembra, četvrtfinala 2. marta, polufinala 16. marta, a početak finalne serije je zakazano za 6. april.

Klubovi učesnici Evrokupa za narednu sezonu su: Partizan, Budućnost, Cedevita Olimpija (ABA liga), Monako, Nanter, Burž, Levaloa (Francuska), Bahčešir, Bursa (Turska), Skajlajners, Ulm (Nemačka), Breša, Venecija, Virtus (Italija), Gran Kanarija, Huventud, Andora, Unikaha (Španija), Lietkabelis (Litvanija), Lokomotiva Kuban, Uniks (Rusija), Makabi Rišon (Izrael), Promiteas (Grčka), Antverp (Belgija).

Na sednici borda takmičenja u julu biće ovaj spisak učesnika će biti zvanično potvrđen.

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.