Posle Ilieva, i Mrkela najavio letnji prelazni rok! Koji su Zvezdini prioriteti?

Izvor: Sportske.net, 21.Mar.2018, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle Ilieva, i Mrkela najavio letnji prelazni rok! Koji su Zvezdini prioriteti?

Pripreme su već počele, strategije se naziru. A leto će vrlo brzo doći...

Iako tek sledi ključni deo sezone, kada će se odlučivati o trofejima, za razliku od ''maratonske'' letnje/jesenje polusezone, prolećni deo šampionata znatno kraće traje, pa čelni ljudi Partizana i Crvene zvezde neće imati mnogo vremena za pripremu predstojećeg prelaznog roka.

Pogotovo što će i jedni i drugi vrlo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << rano startovati u kvalifikacijama za evropska takmičenja, već početkom jula.

Do tada bi veliki deo posla oko letnjih pojačanja trebalo da bude obavljen, pa i ne čudi što naredni prelazni rok već sada polako postaje aktuelna tema.

Juče je o tome, između ostalog, govorio sportski direktor Partizana Ivica Iliev, koji je ohrabren odličnim partijama talentovanih Markovića, Cucina i Đerleka najavio delimičnu promenu strategije u narednom prelaznom roku, u odnosu a prethodni period.

Umesto skupih pojačanja, Partizan bi svoje nove adute mogao da dobije iz svoje Omladinske škole.

Opširnije o tome možete da čitate OVDE, a šta se za to vreme planira u Crvenoj zvezdi?

Na tu temu je ukratko govorio i sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela u izjavi za današnji ''Sportski žurnal''.

On je tom prilikom potvrdio da su počele pripreme za letnju pijacu.

''To je stalan posao i proces, logično je da se već razmišlja o letnjim poslovima'', istakao je Mrkela.

Crvena zvezda je ove zime ostala bez svoje najveće snage u ofanzivi, tandema Kanga - Boaći i njihovo odsustvo već je počelo da se oseća u drugom delu sezone.



''Svakako su i Kanga i Boaći kvalitetni, dobro bi bilo da ih imamo i dalje ovde. Ali, otišli su i to je sada završena priča. Više faktora se sastavilo da dođe do pada energije'',
istakao je Mrkela.

Zbog toga na leto treba očekivati angažovanje kvalitetnih igrača na njihovim pozicijama, iako je zimus već angažovan Ben. A pogotovo ukoliko Zvezda zadrži pro mesto i osvoji titulu.

Takođe, s obzirom da Le Taleku i Donaldu ističe ugovor, Zvezdi će biti potrebna i pojačanja na mestu štopera i zadnjeg veznog, ali ne treba isključiti ni mogućnost da pomenuta dvojica igrača na leto ipak postgnu dogovor oko nastavka saradnje sa Crvenom zvezdom. Možda bi to bila i najbolja opcija...

Ipak, prioritet svih prioriteta u Zvezdi na leto će biti razgovor sa trenerom Milojevićem o potpisivanju novog ugovora. To je trebalo još zimus da se desi, ali je prolongirano do daljnjeg, na zahtev Milojevića.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.