Po Transfermarktu, ovo bi bili idealni sastavi za derbi - Zvezda ultraofanzivna, iznenađenja u Partizanu

Izvor: Sportske.net, 29.Feb.2020, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Po ''Transfermarktu'', ovo bi bili idealni sastavi za derbi - Zvezda ultraofanzivna, iznenađenja u Partizanu

Ipak, dvojicu igrača od ovih koji su navedeni, sigurno nećemo gledati sutra u derbiju.

Dok čekamo informacije od Dejana Stankovića i Sava Miloševića, kao i zvanične startne postave za sutrašnji okršaj na ''Marakani'', zanimljivo je još jednom ''baciti pogled'' na ''Transfermarkt'' i njihove procene vrednosti igrača.

S tim u vezi, pomenuti specijalizovani sajt je napravio i trenutno najskuplje postave Zvezde i >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Partizana od njihovih aktuelnih igrača.

Prema njihovim procenama, idealan Zvezdin tim u ovom trenutku vredi 36.5 miliona evra, a Partizanov 31.9 miliona.

Kako bi izgledale te postave?

Za početak, Crvena zvezda: Borjan (3.5 miliona evra), Gobeljić (2M), Degenek (4M), Milunović (2.2M), Rodić (3.5M) - Sanogo (4M), Jovančić (2.5M) - Garsija (3.5M), Ben (3M), Boaći (3.8M) - Pavkov (4.5M).

Kao što vidite, bila bi ovo jedna veoma ofanzivna Zvezda, ali za sutrašnju utakmicu nerealan sastav, jer je Sanogo povređen, pa će njegovo mesto zauzeti mladi Njegoš Petrović.

Naravno, očekuje se da će priliku dobiti i Veljko Nikolić i Željko Gavrić, prvi umesto Pavkova ili Boaćija, drugi umesto Garsije. Sve ostalo, deluje realno i očekivano u ovom trenutku.

-

Što se tiče Partizana, tu je već nekoliko iznenađenja. ''Transermarkt'' daje prednost rezervnom golmanu Nemanji Stevanoviću, u odnosu na kapitena Vladimira Stojkovića, Lutovca su stavili na desnog beka, a Miletića preselili na štopera, pri čemu je ''ceh'' platio Ostojić.

Nema ni Japanca Asana (1.7M), čije je mesto zauzeo mladi Filip Stevanović.

Ovako izgleda ta postava: Stevanović (0.6 miliona evra) - Lutovac (0.8M), Miletić (3M), Pavlović (8M), Urošević (1.5M) - Natho (3M), Zdjelar (2.5M), Marković (4M), Suma (2M), Stevanović (4M), Sadik (2.5M).

Naravno, ni ova postava nije u potpunosti realna, jer Lutovac nije u kombinaciji zbog povrede, pa će sutra Miletić, kao i obino, igrati uz desnu aut liniju. Stojković će, osim neke nepredviđene okolnosti čuvati mrežu Partizana, a i Ostojić bi trebalo da se vrati u sastav, posle propuštene utakmice sa Proleterom.

Naravno, i za Asana će biti mesta, samo je pitanje da li umesto Stevanovića, ili Markovića, u odnosu na ''Transfermarktovu'' postavu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.