Izvor: RTS, 28.Jan.2023, 21:04

Petrić: Znam kojih 11 će igrati u Kruševcu, ne interesuju me igrači samo da bi došli

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić na kraju priprema u Beleku kaže da je glavni cilj da crno-beli igraju fudbal, a ne da se igraju fudbala. Što se tiče pojačanja, ističe da ga ne interesuju igrači samo da bi došli i da ima tim koji može da "izgura" do juna.
Gordan Petrić je u razgovoru za klupski sajt Partizana rekao da je pred-crno belima još mnogo mečeva, da ne zna da li će večiti rival gubiti bodove u prvenstvu, ali da se i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ne opterećuje mnogo.

"Ne znam da li Zvezda može da gubi bodove, ali ima baš dosta utakmica. Ekipe su iskusne, dobro nameštene, kao TSC, Vojvodina, Novi Pazar. Neće biti lako igrati te utakmice. Još je mnogo mečeva, a da li će Zvezda izgubiti ili ne, to me ne opterećuje. Idemo od meča do meča, stvaramo nešto što će biti u junu", istakao je Petrić.
Kaže da je glavni cilj da crno-beli igraju fudbal, a ne da se igraju fudbala.
"Mi se nekada igramo fudbala, kod nas u ligi to možda i prođe, zbog protivnika i odnosa u kvalitetu. U velikoj prednosti smo, kako mi tako i Crvena zvezda. Ipak, cilj je da Partizan igra tako da rivali znaju da će naići na težu priču u odnosu na druge protivnike", izjavio je Petrić.
"Spremni smo za nastavak prvenstva"Trener Partizana ističe da je crno-bele poslužilo vreme u Beleku i da su pripreme odrađene kako je i bilo planirano.
"Ako me pitate da li smo zadovoljni - jesmo. Rezultatski, da kažem da nije bitno za mene. Naravno, bilo bi lepo da smo dobili neki meč više, ali spremni smo za nastavak prvenstva, sigurno", rekao je Petrić. 
Osvrnuo se i na poslednji meč protiv CSKA iz Moskve, koji su crno-beli izgubili rezultatom 2:1.
"Bilo je teško igrati zbog vetra. Prvo poluvreme smo mogli da primimo dva gola, ali i da damo. Vetar je usporavao. Oni su se bolje snašli. Posle, kada je sudija rekao da će meč biti produžen za pet minuta, bilo mi je čudno. Kao da mu je laknulo kad smo prmili gol. Šalim se naravno, možda bi bilo lepo da je ostalo nerešeno, ali to ne menja ništa. Bitno da smo spremni. Izbegli smo povrede, a oni koju su bili povređeni su se vratili poput Danila Pantića i Hamidua Traorea", istakao je Petrić.
"Znam kojih 11 će igrati u Kruševcu"Partizan sezonu nastavlja 5. februara protiv Napretka u Kruševcu, a Petrić naglašava da već zna tim koji će igrati.
"Znam kojih 11 će igrati u Kruševcu, ali to ne znači da će isti početi i protiv Mladosti GAT u Beogradu. Igrači moraju da se ponašaju takmičarski, pogotovo u početku kada odigraju par utakmica, pa se stvari iskristališu. Napredak je vrlo nezgodan protivnik. Da li će teren dozvoljavati da igramo našu igru, videćemo", rekao je Petrić.
Trener Partizana je najavio da će mladi igrači dobiti veću šansu nego inače i zatražio je od navijača strpljenje i podršku.
"Mislim da su mladi baš dobili šansu, više nego pre. Da budem jasan, svi će se vratiti u omladinsku školu i Teleoptik i odigrati utakmice koje treba da imaju u nogama. Imamo mi prvotimce koji će izneti polusezonu. Da se ne lažemo, odluka kluba treba da bude da u narednom periodu damo mladima veću šansu. Time će doći i do oscilacija. Kod nas postoje talenti koji mogu u narednom periodu da budu kostur tima. Odluka je naša da to izguramo do kraja. Moramo da prenesemo jasnu poruku navijačima da će doći do toga. Sada nije moguće da te mlade igrače konstantno stavljamo u narednih šest meseci da bi dobili neku veliku minutažu", rekao je Petrić.
"Ne interesuju me igrači samo da bi došli"Petrić je prokomentarisao i podatak da ove zime nijedno novo ime nije stiglo u Humsku.
"Rekao sam već, ne interesuju me igrači samo da bi došli. Rekao sam da bi bilo dobro da Haziza dođe, on je kvalitetan, igrač za naredne dve, tri godine. Samo ekstra kvalitet nam je potreban, neko ko je mnogo bolji od trenutnih ili neko ko će u narednom periodu da bude bitan, ne mora ni da igra sada. Imam igrače sa kojima mogu da izguram do juna. Naravno da bih voleo da imam još mnogo dobrih igrača, ali neću da dovodim slične kao ove koji su već tu. Pojačanje mora da bude mnogo bolje od sadašnjih fudbalera", objasnio je Petrić.
Iako je odradio cele pripreme sa Partizanom, Miloš Jojić neće ponovo potpisati ugovor sa crno-belima.
"Jojić je bio na Teleoptiku, trenirao je sa nama, hteo sam da potpiše za nas. U tom momentu smo imali problem sa vezistima. On je tada bio izričit da neće da nastavi saradnju sa Partizanom iz njemu znanih razloga. Ja sam rekao da sve to oko njega mogu da hendlujem, u smislu nekog njegovog eventualnog problema sa navijačima ili nečeg te vrste. Sada nije realno da potpiše, iako je on kvalitetan igrač i uklopio bi se u svlačionicu i način igre u narednom periodu. On je pokazao da je pravi profesionalac. Naći će klub u narednih par dana i ja mu želim puno sreće", naveo je Petrić.
Na pitanje novinara o Fuseni Dijabateu, Petrić je pričao i o fudbalskim, ali i drugim stvarima.
"Dijabate je kasnio na pripreme. Bio sam izričit da klub mora da obrati pažnju na takve stvari i da, u tom trenutku, možda hoću i da ga sklonim iz tima, jer neke stvari nisu bile prvi put, ali on nije zlonameran, takav je, drugačiji karakter, dobar po duši, ali zaboravlja jednostavno neke stvari. Večeras se na primer malo više igrao fudbala. Od meča sa Zvezdom pokazao je da je igrao fudbal na pravi način. Voleo bih da svaku utakmicu igra fudbal, a ne da se igra. Ipak, kod takvih, kako se kaže, majstora fudbala, se i igranje fudbala nekad može oprostiti", zaključio je Petrić.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.