Izvor: MozzartSport.com, 09.Feb.2021, 13:26

Peti desni bek u Humskoj: Živković posle 2.652 dana, Sise opasnost po Partizan

Pred meč crno-belih sa Novim Pazarom

Sve je na prolećnoj premijeri bilo potaman. Upisana je pobeda, triput se tresla mreža Napretka, defanzivna linija je opet sačuvala „nulu“, trener Aleksandar Stanojević je promovisao u startera novu nadu iz „Zemunela“, Nemanja Jović mu se odužio debitantskim golom i te činjenice daju Partizanu za pravo da se nada kako će se trend pozitivnih rezultata nastaviti.

Trenutno je na devet uzastopnih pobeda, prilika >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << za desetu ukazaće mu se u petak od 16.30 kad u Humsku 1 bude došao Novi Pazar. Biće to šansa da crno-beli iskoriste povoljan raspored na početku drugog dela Superlige (tri od prva četiri meče igraju kod kuće), revanširaju se dojučerašnjem prvoligašu za neshvatljiv poraz iz prvog dela sezone (2:3 kraj Jošanice) i predstave novu opciju na poziciji desnog beka.

Takmičarski ciklus je počeo Nemanja Miletić, od septembra skoro nezamenjiv bio Aleksandar Miljković, povremeno uskakao njegov imenjak Lutovac, u završnici jeseni protiv Voždovca i Mladosti zadovoljavajuće izgledao Maki Banjak, a kako sad stvari stoje u drugoj zvaničnoj utakmici u 2021. Parni valjak će imati petog desnog beka ove sezone. U pitanju je novajlija Marko Živković, suspendovan za prolećnu premijeru zbog kartona prenetih iz vremena dok je igrao za Zmajeve, sad spreman da pokaže kako je njegov angažman bio smislen.

Niko u Humskoj 1 još ne može da potvrdi, ali najavljen sistem rotacija i činjenica da Stanojević želi da proširi kadar navodi na zaključak da će upravo momak iz „klase 1992“ zauzeti mesto uz aut-liniju. Bude li tako, Marko Živković će odigrati tek 11. utakmicu u dresu Partizana, prvu posle 2.652 dana koliko je prošlo od 9. novembra 2013. kad je igrao 90 minuta protiv Donjeg Srema.

Susret Partizana i Novog Pazara budi pažnju u svetlu činjenice da su crno-beli na pozajmicu u Rašku tokom zime prosledili dvojicu fudbalera: desnog beka Perišu Pešukićabez takmičarske utakmice za klub iz Humske od leta 2019. godine – i napadača Petra Gigića, pristiglog posle neuspešne epizode u mađarskom Ujpeštu.

I zbog – Abdulaja Sisea.

Momak iz Gvineje, koga je letos Sejduba Suma preporučio Savu Miloševiću, ispostavio se kao jedan od ključnih fudbalera Novog Pazara u dosadašnjem toku Superlige i utakmica sa Partizanom mu je idealna prilika da još jednom skrene pažnju na sebe.

Sise je na početku prethodnih priprema došao u Partizan kao desni bek, ali nije uspeo da se nametne i tad je Milošević aminovao odlazak u drugu sredinu sa idejom da mu 24-godišnji defanzivac, školovan u nižim rangovima francuskog fudbala bude na oku, da kasnije proceni da li je vreda angažmana. Imajući u vidu šta je Sise pokazao dosad deluje da je Milošević u njemu prepoznao potencijal za ovdašnje takmičenje. Možda ne u Partizanu, ali za Superligu izvesno.

Jer Abdulaj Sise je prema statističkim parametrima najučinkovitiji fudbaler Novog Pazara, sa tri gola i četiri asistencije u 20 kola. Jedan ja namestio protiv crno-belih, jedan dao Crvenoj zvezdi, dva spakovao Vojvodini, što znači da ga najveći inspiripšu. Kao i da se transformisao od fudbalera koji preti preko desnog boka, do igrača koji sa mesta zadnjeg veznog ume da bude opasan iz drugog plana.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.