Partizanu to nije uspelo za 70 godina, a sad mu nedostaje samo 180 minuta: Crno-beli juriš na Kup bez primljenog gola

Izvor: MozzartSport.com, 19.Mar.2015, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizanu to nije uspelo za 70 godina, a sad mu nedostaje samo 180 minuta: Crno-beli juriš na Kup bez primljenog gola

„Lepo je biti deo istorije i verujem da ovaj tim ima kvaliteta da se upiše u almanahe našeg fudbala“, kaže golman Živko Živković

U godini jubileja može da se postavi i klupski rekord. Aktuelna generacija Partizanovih fudbalera ima šansu da uradi nešto što za 70 godina postojanja nije nijedna prethodna: da osvoji Kup bez primljenog gola.

Sigurnom pobedom u prvom polufinalnom susretu, ekipa Marka Nikolića je stekla kapital koji joj garantuje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << miran revanš u Jagodini, a pod uslovom da 8. aprila pod Đurđevim brdom sačuva mrežu i isto učini u finalnoj predstavi na stadionu „Rajko Mitić“ 20. maja upisaće se u klupske almanahe kao tim koji je 13. pehar masovnijeg takmičenja uneo u muzej sa „nulom“.

Do svojevrsnog podviga Sašu Ilića i njegove saigrače deli 180 (a u najgorem slučaju 120) minuta, posle čega bi postali tek treći klub, računajući i nekadašnju Jugoslaviju, koji je uspeo da na putu do pehara sačuva mrežu netaknutom. To je prethodno pošlo za nogom fudbalerima Crvene zvezde (čak tri puta, 1971, 2000. i 2004), ali i igračima splitskog Hajduka (1974. godine).

Pošto kađu da je kup specifično takmičenje u kome su iznenađenja učestalija nego u prvenstvenim duelima, možda nam je baš zbog toga nivo koncentracije povećan do gornjih granica. Za sada se to ispostavilo ključnim, jer nismo primili gol u četiri meča. Nećemo da se opterećujemo podacima, jer nam je presvahodni cilj osvajanje duple krune, međutim ako se ukaže šansa da pehar Kupa podignemo kao ekipa koja nije primila gol, svakako ćemo je iskoristiti. Uostalom, lepo je biti deo istorije i verujem da ovaj tim ima kvaliteta da se upiše u almanahe našeg fudbala“, poručuje u razgovoru za MOZZART Sport Živko Živković, golman Partizana.

Crno-beli su u početnim rundama Kupa savladali prvoligaša Bežaniju (1:0) i Slogu iz Petrovca na Mlavi (3:0), u četvrtfinalu savladali Rad (1:0), a u sredu veče razoružali Jagodinu (3:0), pa ih još korak i po deli do trofeja iz kojeg su poslednji put slavljenički šampanjac pili 2011. godine.

Fudbal je čudna igra, bez obzira na ubedljivu prednost iz prvog meča sa Jagodinom ništa još nije gotovo. Završili smo „prvo poluvreme“, a 8. aprila pokušaćemo da odigramo još jedan kvalitetan meč i izborimo plasman u završnu predstavu“, dodaje Živković, koji je šansu da brani dobio iznenada, posle povrede Milana Lukača na premijernom prolećnom duelu sa Voždovcem.

Ispostavilo se da je prinudna rokada značila i njemu i Partizanu, pa je sigurnim odbranama, naročitio udaraca sa distance, sačuvao mrežu netaknutom na tri od četiri meča (matirao ga samo Darko Spalević iz Donjeg Srema) te je sad prvi izbor Marka Nikolića među stativama. I kaže da je motivisan kao nikad ranije.

Proveo sam deceniju u Partizanu, osvajao trofeje, bio deo tima koji je igrao evropska takmičenja, međutim, nikad nisam imao konkretan učinak, doprinos na terenu. Sad je drugačije, pa se nadam da ću svojim odbranama pomoći klubu da osvoji duplu krunu. Za to imamo kvaliteta.Podsećam da smo dva dana pred početak prvenstva ostali bez dva napadača, da su stigli novi štoper i desni bek, da se vratio Babović, tako da je bilo potrebno malo vremena da se uigramo. Sad je sve daleko uverljivije nego na početku proleća i nadam se da će se taj trand dobrih igara nastaviti i na vrlo važnom gostovanju Čukaričkom“, dodao je Živković.

Njemu saradnja sa crno-belima ističe na leto, ima nagoveštaja da će ona biti produžena, a iz reči statistog Užičanina, koji se dokazivao na pozajmicama u Teleoptiku i Metalcu, da se zaključiti kako ne žuri u inostranstvo.

Vojnik sam Partizana i naučen sam da niko nije iznad kluba. Tako da, ako i kad bude priče o tome, verujem da neće biti problema da se o svemu dogovorimo“, zaključio je Živković.

GRBIĆEVE DVE LEVE KOPAČKE? A KAKO JE ROBI FAULER „ŠMRKAO“ TRAVU...

Originalna proslava gola Petra Grbića privukla je ogromnu pažnju  javnosti i praktično bacila pobedu Partizana nad Jagodinom u drugi plan. Živković kaže da je obuvanje dve leve kopačke interni dogovor iz svlačionice koji bi, čak i da je neko drugi postigao prvi gol, sproveo u delo. Čak ima naznaka da su fudbaleri crno-belih koji su sa klupe za rezerve posmatrali duel posle pogotka Grbića pevali: „mi levaci bićemo prvaci“.

„Grbić je samo odlučio da uradi ono što smo se dogovorili u svlačionici. Ne znam zbog čega se digla tolika prašina u javnosti. Setite se samo da je Robi Fauler svojevremeno proslavio pogodak za Liverpul „šmrkanjem“ trave sa gol-aut linije. Svako ima svoj stil, ništa više“, objasnio je Živko Živković.

(FOTO: Star sport)
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.