Partizanu teže nego Zvezdi! Kilmarnok sezonu završio pobedom nad Rendžersom, od pre par dana trenira ih bivši Konteov pomoćnik! (video)

Izvor: Sportske.net, 19.Jun.2019, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizanu teže nego Zvezdi! Kilmarnok sezonu završio pobedom nad Rendžersom, od pre par dana trenira ih bivši Konteov pomoćnik! (video)

Doduše, Škoti bi trebalo prethodno da preskoče prvu prepreku, ali utisak je da će Kilmarnok biti prvi Partizanov rival na startu kvalifikacija za novu sezonu!

Za razliku od Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Partizan baš i ne može da bude zadovoljan epilogom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << današnjeg žreba za drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Crno-beli će najpre 25. jula gostovati boljem iz duela Konahs Kvej Nomads (Vels) – Kilmarnok (Škotska), a revanš je sedam dana kasnije na stadionu u Humskoj.

Sama činjenica da je Kilmarnok prošlu sezonu završio iza Seltika i Rendžersa i ostvario istorijski uspeh osvajanjem trećeg mesta, prvi put još od 1966. godine, u startu ilustruje koliko bi to mogao da bude neugodan rival za Partizan.

Pogotovo ako se ima u vidu da je u poslednjem kolu na svom terenu 19. maja savladao Rendžers sa 2:1, a detalje sa te utakmice možete da pogledate OVDE.

Gledajući te detalje možete da osetite i atmosferu na ''Ragbi parku'', kapaciteta 17.889 mesta i potpuno je jasno da će posle takvog uspeha, popularni ''Kili'' sa ogromnim motivom ući u narednu sezonu, sa željom da pokaže da nije slučajno na evropskoj sceni.

Dodatni motiv Kilmarnoku protiv Partizana bilo bi i to što bi eventualnim trijumfom nad crno-belima preuzeli i ulogu nosioca na žrebu za treće kolo, pa bi mogli da se nadaju i da daleko doguraju u Evropi.

Njihov najbolji strelac bio je Imon Brofi, 23-godišnji napadač, koji je prošle sezone u Premijer ligi Škotske postigao ukupno 11 golova.

U sastavu u velikoj većini imaju domaće igrače, a i stranci su im uglavnom sa Ostrva, poput Iraca Pauera Alana i Dikera Garija, koji igraju u veznom redu. Imaju i dvojicu Severnih Iraca, defanzivca Brusa Aleksa i vezistu Džordana Džonsa.

Trenirao ih je 55-godišnji Stiv Klark, koji je prošle sezoneforsirao formaciju 4-3-3, sa napadačkim trilingom Burki, Brofi i Mekenzi.

Ali, pre tri dana, Kilmarnok je imenovao novog trenera, 54-godišnjeg Anđela Alesija, koji je bio pomoćnik Antoniju Konteu u Čelsiju i Juventusu!

Inače, radi se o najstarijem škotskom klubu, osnovanom davne 1869. godine. Škotsku ligu osvajali su u sezonim 1964/65, imaju i tri osvojena Kupa, poslednji put 1996/97. godine.

Kada je u pitanju velški Konahs Kvej Nomads, oni su sezonu u tamošnjoj Premijer ligi završili na drugom mestu, iza šampiona TNS-a, od koga su na kraju imali 12 bodova manje.

Ipak, radi se o poluprofesionalnom klubu koji kao domaćin igra na stadionu od 1.500 mesta i jasno je da su im male šanse da izbace Kilmarnok i olakšaju posao Partizanu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Prve reakcije navijača Kilmarnoka - Istražuju o 'grobarima', još pamte Partizanov legendarni meč protiv Seltika (video)

Izvor: Sportske.net, 19.Jun.2019

Veliku pažnju izazvao je žreb kvalifikacija za drugo kolo LE i među navijačima Kilmarnoka...Najstariji škotski klub najverovatnije će biti rival Partizanu u pomenutoj fazi takmičenja, ali će najpre morati da eliminiše velški Konahs Kvej Nomads...Odmah posle žreba, i navijači Kilmarnoka ostavljaju...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.