Partizanu nedostaje disciplina, Evropa ne prašta promašaje

Izvor: RTS, 19.Sep.2019, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizanu nedostaje disciplina, Evropa ne prašta promašaje

Fudbalski treneri će vam od prvog treninga u petlićima tražiti da svakoga dana dajete maksimum, budete posvećeni i disciplinovani. Partizanu je upravo to nedostajalo u duelu sa Az Alkmarom – disciplina.
Ne u smislu da su igrači srpskog kluba ušli u utakmicu misleći "lako ćemo", već da u trenucima kada je trebalo, nisu poštovali formaciju, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sistem, taktičke postulate, ozbiljnost situacije, kvalitet i namere protivnika.

Crno-beli su odigrali nerešeno 2:2 protiv Az Alkmara u prvoj utakmici grupne faze Lige Evrope, u kojoj su dve trećine vremena imali igrača više.
Trener Savo Milošević ponovo se odlučio za standardnu formaciju 4-2-3-1 – u špicu napada našao se Umar Sadik, iza njega su bili Takuma Asano, Bibras Natho i Zoran Tošić, dok je obezbeđenje trebalo da predstavljaju Saša Zdjelar i Aleksandar Šćekić.
Na klupi je ostao povratnik Lazar Marković, kao i Sejduba Suma, koji su šansu dobili u drugom poluvremenu.
Od početka susreta bilo je jasno da crno-beli imaju potencijala da naškode protivniku, pošto su se bočni igrači dobro ubacivali iz drugog plana. Posebno opasni bili su brzonogi Japanac i Nigerijac, ali im je nedostajalo koncentracije u završnici.

Tošić je takođe u nekoliko navrata pripretio, ali je prvi pad koncentracije Az Alkmar surovo kaznio.
Asano je u 13. minutu izgubio loptu na protivničkoj polovini, usledio je odličan dugačak pas ka Usami Idrisiju, koji je jednim potezom izbacio dvojicu čuvara i dodao do Majrona Boadua. U situaciji 2 na 1 golman Vladimir Stojković je bio nemoćan i Kalvin Stengs je lagano zatresao mrežu.
Krenuli su igrači Arnea Slota ofanzivnije, pokušavali brzom razmenom dodavanja da pronađu prostore između linija, ali je Partizan uspeo da se oslobodi pritiska.
U 27. minutu je Izraelac fantastičnim dodavanjem pronašao Asana koji je izbegao ofsajd i pobegao odbrani. Jonas Svenson ga je oborio i sudija Marko Guida mu je opravdano pokazao put u svlačionicu.

Crno-beli su siutaciju sa igračem više iskoristili da dodatno pomere linije, Zdjelar je prišao bliže Nathu i krenuo da diktira ritam na sredini terena, pa domaće igrače nije omeo ni veliki promašaj Asana.
Sadik je borbenu i na trenutke kvalitetnu partiju, krunisao u finišu poluvremena kada je iznudio jedanaesterac, koji je Natho hladnokrvno realizovao i doneo egal na petnaestominutnoj pauzi.
Brojne prilike Asana konačno je neutralisao Natho i doneo potpuni preokret (2:1), pokazavši da će biti predvodnik tima ove sezone.
Međutim, kada je trebalo da se izvrši dodatni pritisak i slomi otpor rivala, dogodio se hladan tuš na stadionu u Humskoj. Jedna dubinska lopta preletela je po ko zna koji put loše postavljenog Nemanju Miletića i Boadu je savladao Stojkovića.

Pokušao je Milošević uvođenjem ofanzivnih igrača, ali mu to nije pomoglo i Partizan je na startu takmičenja u Evropi ostao bez pobede koju je imao "u džepu".
Strateg crno-belih moraće dobro da prodrma pojedine igrače i objasni im da sebičnost ne sme da se toleriše (Asano), da koliku god želju imaju, moraju na umu prvo imati interese ekipe (Sadik), da se od prošlosti ne živi (Miletić), kao i da timski moraju mnogo bolje da reaguju ispred sopstvenog, ali i protivničkog šesnaesterca.
Činjenica je da će se u Zemunelu ponovo najviše raditi na završnici napada jer se u Ligi Evrope moraju koristiti i najmanje šanse.
Naravno, ima mnogo i detalja kojima Milošević može biti zadovoljan, pa će Partizan imati priliku da već početkom sledećeg meseca dođe do novih bodova u grupi L, kada će protivnik biti Astana.
Nikola Đukić (NikolaDjukic43)

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.