Beron uz zvuk sirene doneo Zvezdi titulu

Izvor: RTS, 17.Jun.2019, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beron uz zvuk sirene doneo Zvezdi titulu

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan sa 76:75 i ukupnim rezultatom 3:1 osvojili titulu šampiona Srbije, petu u nizu. Partizan imao 14 poena prednosti, Bili Beron na kraju pogodio uz zvuk sirene. Meč obeležio polučasovni prekid zbog prokišnjavanja krova u Pioniru.
Košarkaši Crvene zvezde peti put uzastopno šampioni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su Srbije. U meču punom preokreta, ali i bizarnih situacija, crveno-beli su savladali Partizan sa 76:75 i ukupnim rezultatom 3:1 trijumfovali nad večitim rivalom.

Junak pobede Zvezde bio je Bili Beron, koji je pogotkom u poslednjoj sekundi meča doneo veliko slavlje gostujućoj ekipi, koja je, posle trijumfa u ABA ligi, osvojila drugi trofej u sezoni.
Crno-belima ostaje uteha da su osvojili trofej u Kupu Srbije, u utakmici u kojoj su savladali večerašnjeg rivala.

Partizan je bolje odigrao prvo poluvreme, u jednom trenutku imao i 14 poena prednosti (36:22), ali je Zvezda polako topila tu razliku, pa se u poslednju četvrtinu ušlo sa nerešenim rezultatom 52:52.
Na početku poslednje deonice dogodila se bizarna situacija – meč je prekinut zbog prokišnjavanja krova. Nezvanično, grom je udario u krov Pionira i uzrokovao prokišnjavanje, ali i slabiju svetlost, pa je meč bio prekinut na pola sata.

U završnici smo, kao i tokom cele finalne serije, videli neizvestan duel. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, sve do poslednjeg napada Zvezde, koji je ulazom pored Stefana Jankovića položio loptu u koš Partizana.
Iz crno-belog tabora sugerisali su da je ostalo još vremena do kraja, ali sudije su presudile da nije, te je Zvezda osvojila novu titulu šampiona Srbije.
Bili Beron bio je najefikasniji na meču sa 21 poenom, Davidovac je dodao 13, Odžo 12, dok su u timu Partizana po 11 poena postigli Renfro i Gagić. 
Ovako je protekao meč u hali "Aleksandar Nikolić":
20.28 – Beron prolazi Jankovića i uz zvuk sirene pogađa za pobedu i titulu – 76:75.
20.26 – Renfro postiže dva poena, Partizan vodi 75:74. Tajm-aut sada traži Tomić, 13 sekundi do kraja meča, Zvezda ima napad za pobedu i titulu.
20.24 – Na drugoj strani Beron pogađa uz peti faul Zagorca – 73:74. Do kraja meča 31 sekund, tajm-aut za Trinkijerija.
20.23 – Pejdž pogađa dva slobodna bacanja za 73:71.
20.22 – Beron donosi novo izjednačenje Zvezdi na minut do kraja meča – 71:71.
20.21 – Faje donosi Zvezdi izjednačenje, na drugoj strani prodorom rešava Jaramaz – 71:69. Ušli smo u polsednja dva minuta.
20.19 – Sada Pejdž postiže trojku, Partizan ponovo vodi 69:67.
20.17 – Davidovac postiže trojku, Zvezda ponovo vodi 66:67. Do kraja meča ostala su dva minuta i 39 sekundi.
20.11 – Partizan vezuje dve trojke, Marinkovića i Pejdža, pa ponovo dolazi do prednosti – 66:62, na manje od četiri minuta do kraja. Tomić traži tajm-aut.
20.09 – Sredina igre u poslednjoj četvrtini, Zvezda ima minimalnu prednost 62:60.
20.02 – Pola sata trajao je prekid u Pioniru. Utakmica se nastavlja, napad je za Zvezdu.
19.52 – Prema poslednjoj informaciji iz Pionira, grom je udario u krov hale, usled čega je došlo do prokišnjavanja, a i svetlo je slabije nego što bi trebalo. Utakmica će biti nastavljena, ali tek kada se steknu uslovi za tako nešto.
19.47 – Igrači obe ekipe ponovo su na zagrevanju. Do kraja meča ostalo je još osam i po minuta.
19.40 – Već nekoliko minuta traje prekid u Pioniru. Neverovatno, ali izgleda da je krov u hali počeo da prokišnjava. Teren je izuzetno klizav, u toku je sanacija parketa. Trojkom Zagorca, prvom na meču, Partizan je poveo 56:55.
19.31Posle tri četvrtine nerešeno je 52:52.
Beron je završio četvrtinu sa dve trojke, a Zvezda je u potpunosti anulirala prednost Partizana iz prvog poluvremena. Crveno-beli su pogodili 11 trojki iz 27 pokušaja, Partizan 5/19.
Beron je najefikansiji na meču sa 12 poena, Davidovac ima 10. Na drugoj strani 10 poena ima Gagić.
19.26 – Na dva minuta do kraja treće četvrtine, Zvezda stiže do izjednačenja trojkom Bilija Berona – 49:49.
19.14 – Sredina igre u trećoj četvrtini, Partizan vodi 46:41.
Ponovo malo poena, kao na početku utakmice, igra se često prekida zbog faulova. Ipak, Zvezda uspeva da priđe crno-belima na minus pet.
19.05 – Nastavljen je meč u Pioniru.
18.50 Na poluvremenu Partizan vodi 42:34.
Uspela je Zvezda da spusti prednost Partizana na manje od deset poena, ali deluje da crno-beli drže utakmicu pod kontrolom. Partizan dominantan u skoku (24:14), dok Zvezda više šutira za tri nego za dva poena.
Nikolić, Gagić i Veličković postigli su po osam poena za Partizan, u Zvezdi su Lazić i Davidovac postigli po sedam.
18.39 – Imali su crno-beli 14 poena prdnosti, ali se Zvezda trojkama Čovića i Lazića vraća u igru – 36:28.
18.34 – Crno-beli podižu prednost na početku druge deonice i vode 34:22. Sredina igre u drugoj četvrtini.
18.23Posle prve četvrtine Partizan vodi 23:16.
Sada i Aleksej Nikolić daje svoj doprinos, postiže pet vezanih poena, a Renfro posle ukradene lopte donosi crno-belima maksimalnih plus sedam.
18.19 – Serija Partizana za vođstvo crno-belih 16:11, na dva minuta do kraja prve deonice.
Odlična odbrana Partizana daje rezultata, pa crno-beli preokreću prednost Zvezde. Gagić i Nikolić koriste odsustvo Odža i Partizan dolazi do lakih poena pod košem, dok Zvezda insistira na šutu za tri poena.
18.12 – Malo poena na početku meča, Zvezda posle pet minuta vodi 9:5.
Crveno-beli su na početku pogodili dve trojke (Beron i Davidovac), ali na drugoj strani se razigrao Đorđe Gagić. Faje već ima tri prekršaja, Odžo dva.
18.02 – Počeo je meč, prvi napad za Zvezdu. Prve petorke – Partizan: Pejdž, Renfro, Zagorac, Veličković i Gagić; Zvezda: Davidovac, Beron, Lazić, faje i Odžo.
18.00 – Sudijska trojka za ovaj meč: Ilija Belošević, Uroš Nikolić i Uroš Oberknežević.
17.58 – Predstavljeni su igrači obe ekipe, a onda je intonirana himna Republike Srbije. Utakmica će početi za nekoliko minuta.
17.45 – Za razliku od treće utakmice, Crvena zvezda će u četvrtoj biti jača za Ognjena Dobrića, koji se nalazi u sastavu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZVEZDA ODBRANILA SRPSKI TRON: Beron poenima u poslednjoj sekundi srušio Partizan i doneo crveno-belima petu uzastopnu titulu! Udar groma, prekid i drama na kraju finalne serije (KURIR TV)

Izvor: Kurir, 17.Jun.2019

Košarkaši Crvene zvezde kao gosti su pobedili Partizan 76:75 u četvrtoj utakmici plej-ofa Superlige Srbije za 3:1 u seriji i tako odbranili titulu.

Nastavak na Kurir...

Sad, pa ko zna kad - 'Grobari' se do daljnjeg opraštaju od ''Pionira''... (video)

Izvor: Sportske.net, 17.Jun.2019

Završena je prva četvrtina u ''Pioniru'', Partizan ima vođstvo...Zvezda je započela meč sa dve trojke, povela je sa 6:0, ali onda se razigrao Đorđe Gagić, zahvaljujući kome se ta prednost gostiju brzo istopila, a do kraja prvog kvartala crno-beli su napravi preokret i posle prvih 10 minuta vode...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.