Partizan u finalu igra za 13. trofej i 10.000.000 dinara! Samo, šta su crno-beli radili 82 minuta u Subotici? (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 20.Apr.2016, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan u finalu igra za 13. trofej i 10.000.000 dinara! Samo, šta su crno-beli radili 82 minuta u Subotici? (VIDEO)

Ekipa Ivana Tomića se posle beogradskih 0:0 plasirala u finale Kupa Srbije pobedom nad Spartakom - 3:0

Nemanja Mihajlović, Bojan Šaranov i niko više. Preciznije: ništa više.

Minijaturom svog najboljeg igrača Parni valjak je prokrčio put u finale Kupa Srbije i dobio šansu da na sezonu u čijoj je prvoj trećini izgubio titulu, a na polovini šansu da ostavi značajniji trag u Evropi, ipak, oplemeni trofejom.

Partizan se iz Subotice >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << vraća stisnutih pesnica, iako je u drugom poluvremenu morao da se uzda u šake golmana, koji je sprečio Spartak da utakmici užasnog ritma izbori izjednačenje, možda i šansu za podvig. Ovako, 3:0 crno-bele koji su posle 0:0 u Beogradu zakoračili na zavšrni stepenik borbe za drugi po vrednosti pehar u državi.

Klub iz Humske 1 plasirao se u svoje 21. finale kupa u istoriji, imaće šansu da 13. put zagrli pehar, prvi put posle 2011, a 11. maja rival će mu biti bolji iz dvomeča čačanskog Borca i Javora.



Pred oko 2.500 gleldalaca u Subotici meč je prelomljen posle samo 83 sekunde. Nemanja Mihajlović, bez dileme najproduktivniji pojedinac u ekipi Ivana Tomića, sačekao je pas Ivana Bandalovskog posle prodora bugarskog beka po desnoj strani i iz petarca savladao Nikolu Mirkovića za, činilo se, bezbrižan nastavak utakmica, pošto je posle tog gola postalo jasno da penala neće biti, kao i da će Plavim golubovima biti potrebna dva da bi se plasirala u finale.

Od tog trenutka tim Ivana Tomića kao da se „isključio“. Previše grešaka u predaji lopte i premalo prlika za dupliranje vođstva označili su početak bezvoljne i bezidejne igre gostiju, koji su jedva dolazili do kaznenog prostora, a onda loptu, kao po kazni, vraćali nazad.

Delom što ih je na to naterala disciplinovana igra Spartaka, koji je odbijao sve atake papirnatog favorita, mada je i četi Andreja Černišova bilo potrebno više od pola sata da dođe sebi i počne da muči odbranu Partizana iz koje je Sedrik Gogua ispadao „kao iz voza“.

A kad su Subotičani počeli da igraju u prepoznatljivom ritmu, u poslednjoj liniji crno-belih važila je deviza „spasavaj se ko može“. A može - Bojan Šaranov.

Golman Partizana odbranio je doslovce sve. U prvom poluvremenu šansu Nemanje Milića, u drugom je poput rukometnog čuvara mreže krotio udarce Novakovića, Mudrinskog i Stefana Ilića i stavio do znanja da je veliko pojačanje tima iz Humske koji je zahvaljujući njegovim interencijama stekao samopouzdanje i posle isključenja Ognjena Mudrinskog (drugi žuti karton) iskoristio tek drugu priliku u užasnoj igri Partizana tokom većeg delča meča, pa preko Dušana Vlahovića, posle nove asistencije Nemanje Mihajlovića, overio plasman u finale.

A u njemu će imati šansu i da zaradi 10.000.000 dinara sa koliko Fudbalski savez Srbije nagrađuje osvajača Kupa Srbije.

-------------------------------------------

SPARTAK - PARTIZAN 0:3 (0:1)

/Mihajlović 2, Vlahović 84, Bandalovski 90/


Subotica

Gradski stadion

Gledalaca: 2.500

Sudija: Bojan Nikolić (Kragujevac)

Žuti kartoni: Mudrinski, Torbica (Spartak), Bandalovski (Partizan)

Crveni karton: Ognjen Mudrinski (Spartak)

Spartak (4-2-3-1): Mirković - Farkaš, Kovačević, Tomić, Milošević - Šljivić (od 77. Makarić), Jočić - Ilić, Mrkela (od 46. Torbica), Milić (od 63. Novaković) - Mudrinski. Trener: Andrej Černišov

Partizan (4-3-3): Šaranov - Bandalovski, Gogua (od 46. M. Stevanović), Jovanović, Bogosavac - Brašanac, Kosović, Ilić (od 89. Lukić) - A. Stevanović, Mihajlović, Božinov (od 63. Vlahović). Trener: Ivan Tomić.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Star sport)
Pogledaj vesti o: Partizan,   Parni Valjak u Beogradu

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.