Pobeda Partizana protiv Venecije na startu Evrokupa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2019, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Partizana protiv Venecije na startu Evrokupa

Košarkaši Partizana pobedili su večeras ekipu Venecije sa 66:63 (19:11, 11:15, 18:18, 19:18) na startu takmičenja u grupi B u Evropkupu.

Košarkaši Partizana sjajno su započeli sezonu osvajanjem ABA Superkupa, a gostovanjem Veneciji otvorili su takmičenje u Evrokupu.

Partizan je odigrao dobru utakmicu i zasluženo je osvojio bodove u Veneciji jer je svih 40 minuta vodio. Nekoliko puta crno-beli su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << imali prednost i 12 poena, ali su se domaćini svaki put vraćali i do kraja su pretili.

Izabranici Anderee Trinkjerija imali su više prilika da prelome utakmicu, ali to nisu uradili, a na kraju su doveli u pitanje i pobedu, jer su u poslednjih pola minuta promašili tri slobodna bacanja.

Na kraju su dobrim odbranama ipak uspeli da sačuvaju prednost i da ostvare veoma važnu pobedu, kojom su nagovestili da imaju kvalitet da u najtežoj grupi izbore plasman u drugu fazu takmičenja.

Trinkjeri ima mnogo razloga za zadovoljstvo, ali će sigurno imati i brojne primedbe zbog nekoliko velikih padova u igri. Partizan je u 16. minutu vodio sa 30:18, a onda pet minuta nije postigao koš i Venecija se serijom od 10:0 potpuno vratila u utakmicu.

Slično je bilo i krajem treće i početkom poslednje četvrtine, kada su domaćini ponovo napravili seriju i smanjili vođstvo Partizana na 48:47, ali su onda Nemanja Gordić i Markus Pejdž preciznim šutevima za tri poena odbili taj nalet.

Venecija je do kraja držala rezultatski priključak, ali nije uspela da napravi preokret i doživela je neočekivani poraz na startu takmičenja.

Najbolju igru u ekipi Partizana prikazao je Rašvan Tomas, koji je postigao 11 poena, uz 13 skokova i dve ukradene lopte, a istakao se i Pejdž, pre svega zbog četiri ubačene trojke u trenucima kada je Venecija pretila da preokrene rezultat.

U drugom kolu Partizan će dočekati ekipu Tofaša.

Venecija: Udanoh 2, Kazarin, Bramos 12, Tonut 2, Dej 9, De Nikolao 9, Filoj 6, Vidmar 5, Čepel 8, Pelegrino, Ćerela 4, Vat 6.

Partizan: Volden 5, Zagorac, Pejdž 14, Gordić 7, Parakuski 2, Jaramaz 12, Veličković, Birčević 3, Janković 2, Tomas 11, Pejners, Mosli 10.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan poleće iz grada koji tone, počinje Evrokup

Izvor: MozzartSport.com, 01.Okt.2019

Pravo iz Zagreba u Veneciju. Košarkaši Partizana bukvalno nisu imali ni dan da se odmore i proslave osvojen trofej u Superkupu ABA lige, pošto su odmah po završetku meča otputovali na sam severoistok Italije. Tamo ih očekuje duel prvog kola Evrokupa sa istoimenim timom (20.00, SK1), koji je prošle...

Nastavak na MozzartSport.com...

Tomas i Jaramaz vodili Partizan do trijumfa u Veneciji

Izvor: RTS, 01.Okt.2019

Venecija – Partizan 63:66. Košarkaši Partizana pobedom na gostujućem terenu počeli su učešće u Evrokupu. U izuzetno tvrdoj utakmici, sa malim brojem poena, najbolji u crno-belom timu bili Rašon Tomas i Ognjen Jaramaz. Naredni meč Partizan igra na svom terenu protiv turskog Tofaša. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.