Partizan trijumfovao u Ljubljani, debitovao Renfro

Izvor: RTS, 29.Dec.2018, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan trijumfovao u Ljubljani, debitovao Renfro

Košarkaši Partizana savladali su kao gosti ekipu Olimpije sa 72:66, u utakmici 13. kola ABA lige. Za crno-bele debitovao Amerikanac Aleks Renfro.
Posle poraza od Cedevite, Partizan se vratio na pobednički kolosek trijumfom protiv Olimpije u Ljubljani – 72:66, što je bila prva pobeda u prestonici Slovenije za crno-bele posle pet godina.

U izjednačenom meču presudila je bolja koncentracija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izabranika Andree Trinkijerija u završnici meča, kao i veliki broj promašenih šuteva za tri poena košarkaša Olimpije.
Prvi nastup u crno-belom dresu imao je i Aleks Renfro, koji je pre nekoliko dana pojačao beogradski tim iz Manrese.
Markus Pejdž je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 15 poena, dok su Vanja Marinković i Džok Lendejl dodali po 13. Renfro je meč završio sa 11 poena.

U timu Olimpije istakao se Jan Špan sa 19 poena, dok je 14 dodao Domen Lorbek.
Partizan je zabeležio sedmu pobedu u takmičenju i učvrstio se na petom mestu na tabeli, dok je Olimpija trenutno deveta sa četiri ostvarene pobede.
U drugom meču dana Cedevita je savladala Zadar na svom terenu sa 83:72, ostvarila sedmi uzastopni trijumf u regionalnom takmičenju i učvrstila se na drugom mestu. 
Poslednji susret subotnjeg programa odigran je u Baru, gde je Mornar nakon velikog preokreta u poslednjem kvartalu savladao Krku sa 86:77 i tako ostvario petu pobedu u sezoni, ostavivši goste iz Novog Mesta na dnu tabele.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Cedevita ne staje, nova pobeda Zagrepčana

Izvor: Sportske.net, 29.Dec.2018

''Vitamini'' u odličnoj formi, nastavljaju poteru za vodećom Zvezdom...Posle trijumfa Partizana u Ljubljani nad Olimpijom (72:66), druga večerašnja utakmica 13. kola ABA lige odigrana je u Zagrebu...Cedevita je na svom parketu savladala Zadar sa 83:72, posle bolje igre u najvećem delu meča...Zagrepčani...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.