Partizan tata-mata za Holanđane, crno-bele zapamtio i Luis Suarez

Izvor: Sportske.net, 19.Sep.2019, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan tata-mata za Holanđane, crno-bele zapamtio i Luis Suarez

Dva puta protiv Groningena i jednom u grupnoj fazi protiv Alkmara, holandski timovi su uvek padali pred crno-belima.

Partizan se nije često sastajao sa holandskim klubovima, sa onim najvećim nikada, ali ima odličan skor protiv timova iz ove zemlje, što hrabri pred večerašnji duel sa Alkmarom.

Naime, crno-beli su do sada dobijali klubove iz ove zemlje, sve je počelo krajem osamdesetih kada je Partizan >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << savladao Groningen u drugom kolu KPK. U Holandiji je je bilo 4:3 za domaćina, ali su crno-beli u Beogradu slavili sa 3:1, taj dvomeč je obeležio fantastični Milko Đurovski. Ovaj majstor je partijama protiv kluba sa severa Holandije praktično kupio ulaznicu za tamošnju ligu, kasnije je tri sezone proveo među "Zelenima" i jednu u Kamburu.

U ovom veku, Partizan se ponovo namerio na Groningen, dobili su sa 4:2 u Beogradu, po dva gola su postigli Nebojša Marinković i Bojan Zajić, jedan od strelaca za rivala bio je mlađani Luis Suarez koji je ušao u igru dvadesetak minuta pre kraja. U revanšu, Partizan je izgubio minimalnim rezultatom i prošao u grupnu fazu Kupa UEFA.

Mečevi sa Alkmarom su sveži pre par godina su crno-beli savladali ovaj tim oba puta, sa 3:2 i 2:1, četvorica igrača Alkmara iz tih susreta biće u timu. Što se tiče crno-belih Vulićević je bio akter tih duela. Takođe igrao je Brežančić ali na suprotnoj strani, u redovima Holanđana.

AZ je u svojim slavnim godinama, kada je igrao finale kupa UEFA početkom osamdesetih, eliminisao niški Radnički, 5:0 je bilo u Holandiji, 1:1 na "Čairu".

Dobili su i Vojvodinu u Novom Sadu 3:0 pre tri sezone, meč u Alkmaru je završen bez golova.

Inače, i u ovom veku Holanđani su imali jednu veliku godinu u Evropi, naime 2006. su stigli do polufinala Kupa UEFA gde su posle produžetaka eliminisani od lisabonskog Sportinga.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.