Izvor: RTS, 04.Dec.2021, 22:10

Partizan stigao veliki minus u Laktašima i savladao Igokeu

Košarkaši Partizana zabeležili su deveti trijumf ove sezone u ABA ligi, pošto su u Laktašima savladali Igokeu 70:68, u utakmici 10. kola. Domaći ispustili 14 poena prednosti, crno-beli odigrali odlično u završnici i vratili se na prvo mesto na tabeli regionalnog takmičenja.
U izuzetno zanimljivom meču u Laktašima, crno-beli su uspeli da stignu veliku prednost domaće ekipe i zabeleže devetu pobedu u takmičenju - 70:68.

Nije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Partizan blistao u većem delu utakmice, daleko od toga, ali je pogađao kada je bilo najvažnije i uspeo da savlada veoma neugodnu ekipu Igokee. 
Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj i ne previše kvalitetnoj igri. Nijedna ekipa nije uspela da se odlepi, a crno-beli su stekli minimalnu prednost - 16:15.
Druga deonica počela je dobrom igrom Partizana koji stiže do +8, ali usledio je veliki preokret. Igokea je odigrala izuzetno čvrstu odbranu, dozvolivši protivniku samo 12 postignutih poena (samo tri u poslednjih pet minuta), pa ekipa Darka Bajića na poluvreme odlazi sa vođstvom od 35:28.
Igokea je pokušala da prelomi utakmicu u trećoj četvrtini, u nekoliko navrata imala je i 14 poena prednosti, ali su se crno-beli uporno vraćali u igru i serijom od 7:0 ponovo vraćaju minus na sedam poena pred poslednjih 10 minuta.
Ekipa Željka Obradovića na startu poslednje deonice prišla je na -4, ali Igokea na pet minuta do kraja ponovo stiče dvocifrenu prednost - 63:53.
Usledila je nova serija Partizana od 10:0, koju su pokrenuli Mur i Smailagić, pa se u poslednja tri minuta ušlo sa nerešenim rezultatom.

Probudio se u tim trenucima i Panter, vezao pet poena, ali je Igokea sve to ispratila i došla do izjednačenja.
Uroš Trifunović sa linije za slobodna bacanja donosi novu prednost Partizanu na 14 sekundi pre kraja, a Igokea je pokušala trojkom da dođe do pobede, ali je Voler bio neprecizan.
Voler i Stivens bili su najefikasniji na meču sa po 18 poena, dok su se u Partizanu istakli Smailagić sa 15, Ledej sa 14 i Trifunović sa 12 poena.
Partizan se tako vratio na prvo mesto na tabeli sa skorom 9-1, dok je Zvezda druga sa pobedom manje. Igokea je trenutno peta sa skorom 5-5.
ABA liga, 10. kolo:
Petak:
Split - Borac 66:80
Subota:
Mornar - Mega basket 79:75
Igokea - Partizan 68:70
FMP - Krka 87:76
Nedelja:
Cedevita Olimpija - Zadar 12.00
Budućnost - Studentski centar 21.00
Ponedeljak:
Crvena zvezda - Cibona 18.00
Tabela:
1. Partizan 9-1
2. Crvena zvezda 8-1
3. FMP 8-2
4. Budućnost 6-3
5. Igokea 5-5
6. Cedevita Olimpija 5-4
7. Cibona 5-4
8. Mega basket 4-6
9. Borac 4-6
10. Mornar 3-7
11. Studentski centar 4-5
12. Krka 3-6
13. Split 2-8
14. Zadar 1-8

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crno-beli feniks se izdigao iz pepela, Voler promašio pobedu pa produžetak

Izvor: MozzartSport.com, 04.Dec.2021

Partizan gubio 14 razlike u Laktašima, preokrenuo u poslednjim trenucima i stigao do velike pobede..Borba do poslednje kapi znoja u Laktašima i velika pobeda Partizana. Pokazali su puleni Željka Obradovića karakter šampiona, nisu se predavali ni posle jako lošeg izdanja u prvom poluvremenu i samo...

Nastavak na MozzartSport.com...

Partizan uzleteo sa Zakočem, vezao tri pobede, prvi poraz Zvezde u sezoni

Izvor: MozzartSport.com, 04.Dec.2021

Crno-bele dobile derbi – 3:2..Našao se neko da stane na rep Crvenoj zvezdi. Ko drugi nego večiti rival. U prvom derbiju za odbojkašice ove sezone, Partizan je savladao crveno-bele i naneo im prvi poraz od početka Superlige – 3:2...Izabranice novog trenera Darka Zakoča su u pravom trileru pokazale...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.