Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Avg.2018, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan se s golom prednosti vraća u Beograd s gostovanja Nordsjelandu

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras u gostima Nordsjeland sa 2:1 u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Golove za Partizan na stadionu Farum park postigli su Rikardo Gomeš u 10. minutu i Goran Zakarić u 64, dok je strelac jedinog pogotka za dansku ekipu bio Matijas Rasmunsen u 71.

Crno-beli, na čijoj klupi je debitovao novi trener Zoran Mirković, tako su ostvarili pozitivan rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pred revanš u Beogradu, koji će se igrati za nedelju dana na stadionu u Humskoj od 20.30.

Partizan je odlično počeo meč pred oko 5.000 navijača u Farumu i već u trećem minutu je imao priliku koju je započeo debitant Zakarić, a slabo završio Danilo Pantić. Međutim, samo sedam minuta kasnije crno-beli su ipak stigli do prednosti.

Pantić je izveo korner s leve strane, a Rikardo je bio najbolji u skoku i glavom poslao loptu u mrežu Nordsjelanda.

Nordsjeland je u 12. minutu uputio prvi šut ka golu Partizana, ali Vladimir Stojković bio je na mestu posle udarca Bartoleca sa oko 18.

Do kraja poluvremena Partizan je kontrolisao igru, pretio je preko Miletića i Zakarića, a najbolju šansu propustio je Marko Janković u 44. minutu. Rikardo je izbacio Jankovića u prostor, on je šutirao sa desetak metara, ali je golman danskog kluba bio na pravom mestu.

Nordsjeland je imao inicijativu na početku drugog poluvremena, ali nije bilo opasnosti po gol Stojkovića.

Partizan je čekao svoju šansu i dočekao je u 64. minutu. Posle dobrog dodavanja Jankovića, Zakarić je utrčao u kazneni prostor, iskoristio grešku odbrane domaće ekipe i pogodio na svom debiju za crno-bele.

Domaća ekipa je nakon tog gola Partizana još snažnije krenula u napad i to se isplatilo nakon samo šest minuta kada je Rasmusen iskoristio grešku Miletića i smanjio na 1:2.

Nordsjeland je do kraja meča na sve načine pokušavao da da stigne do izjednačenja, ali u tome nije uspeo, pa Partizan na revanš u Beogradu dočekuje sa prednošću.

Mirković zadovoljan rezultatom, igrom delimično

Trener fudbalera Partizana Zoran Mirković rekao je da je zadovoljan rezultatom u večerašnjem meču protiv Nordsjelanda, ali da je igrom delimično zadovoljan.

"Zadovoljan sam rezultatiom i delimično sam zadovoljan igrom, pogotovo u prvom poluvremenu. Imali smo dobrih akcija, imali smo i dobrih šansi u tom prvom poluvremenu", rekao je Mirković na konferenciji za novinare posle utakmice u Farumu.

"U drugom nismo uspeli da ispariramo na sredini. U glavama igrača se na 2:0 verovatno pojavilo da bismo mogli da čuvamo taj rezultat, što je naravno pogrešno. Napunili su našu polovinu, pa smo primili taj gol. U drugom poluvremenu nismo uspeli da uspostavimo igru, sve se zasnivalo na kontrapadima i mogu da kažem da nisam zadovoljan time", dodao je on.

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras u Farumu ekipu Nordsjelanda sa 2:1 u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Na konstataciju novinara su pojedini igrači na večerašnjem meču pokazali veću borbenost nego u prethodnim utakmicama, Mirković je rekao: "Ne pojedini, svi igrači su se danas borili".

Novinare je zanimalo i kako ih je motivisao.

"Šta sam im rekao? Mi smo Partizan, mi moramo tako da igramo, da idemo na pobedu protiv bilo kog rivala, sve druge stvari su neprihvatljive", rekao je Mirković.

Pored Mirkovića na klupi, večeras je debitovao i Goran Zakarić i odigrao je vrlo dobru utakmicu.

"Ono što je bilo interesantno je koliko je spreman. Dobili smo potvrdu od kondicinog trenera da može da odigra nekih 60 minuta, a on je to prebacio i što se tiče minutaže i što se tiče učinka", rekao je Mirković.

Novinari su zamolili Mirkovića da prokomentariše i igru Marka Jankovića.

"Marko je igrač izuzetne klase, dosta dobar. Ono što se od njega tražio on je to sprovodio na terenu. Pred kraj utakmice mu je malo ponestalo snage i nije mogao da odgovori nekim defanzivnim zahtevima pri zatvaranju desne strane", rekao je trener Partizana.

Mirković je isatkao da nije bilo prijatno kada je Partizan primio gol, ali da nije osećao strah.

Novinare je, takođe, zanimalo i da li je bilo straha kod njega pred debi na klupi.

"Da se ne vraćamo na momenat mog preuzimanja. Neko bi rekao da je taj potez hrabar, neko da je lud. Što se tiče samog straha, nikad ga nisam imao kao igrač, nemam ga ni kao trener", rekao je Mirković.

"Možemo sigurno bolje. Znate da smo loše počeli sezonu, da su igrači u grču i sigurno da uz par dobrih utakmica, kada im se povrati samopouzdanje, da ćemo biti mnogo bolji", dodao je Mirković.

Revanš protiv Nordsjelanda na programu je za nedelju dana u Beogradu od 20.30 na stadionu u Humskoj.

"Posao nije završen. Mislim da se radi o izuzetnoj ekipi, koja zna da igra fudbal, ima svoje principe i ne odstupa od njih. Očekuje nas težak zadatak u revanšu", rekao je Mirković.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.