Izvor: MozzartSport.com, 29.Apr.2021, 18:58

Partizan se prekidima sprema za finale kupa: Sveta Marković pokazao koliko je opasan, a Banjak zašto ne igra (VIDEO)

Crno-beli savladali Proleter u Novom Sadu – 3:1

Partizan se po prekidima prepoznaje. Nadavali su se tokom prolećnog dela sezone golova Igor Vujačić, Aleksandar Šćekić, Takuma Asano, Slobodan Urošević, a u poslednjih osam dana pridružio im se Svetozar Marković. Mladi štoper usmerio je Parni valjak ka finalu Kupa Srbije, a u susretu 34. superligaškog kola pokazao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koliko su crno-beli napredovali u i te kako bitnom segmentu igre.

Na još jednom gostovanju u Novom Sadu poentirao je glavom i nagovestio razoružavanje iznenađujuće hrabrog i odlučnog Proltera (3:1). U konačnom zbiru peti uzasotpni trijumf timu Aleksandra Stanojevića neće mnogo doneti, međutim, pozajmljenom štoperu Olimpijakosa će obogatiti biografiju, a gostima značiti da prošire arsenal mogućnosti pred finale kupa sa Crvenom zvezdom. Na kraju krajeva, istorija uči da u završnom susretu masovnijeg takmičenja redovno Partizan daje golove iz prekida...

Za četiri sedmice imaće crno-beli aduta na stadionu „Rajko Mitić“ i u liku Miloša Jojića. Ne toliko zbog gola u nadoknadi posle sjajnog trka Takume Asana, već zato što je po matrici prezentovanoj protiv Vojvodine uposlio Markovića ubacivanjem iz slobodnog udarca i omogućio defanzivcu iz „klase 2000“ da preporuči sebe kao potencijalnog junaka meča sa večitim rivalom, kao što su u prošlosti bili Nikola Milenković i Bojan Ostojić.

Pobeda Partizana nad ekipom iz Slane bare je zaslužena i očekivana, međutim, nije bila ubedljiva kao većina ovog proleća. Možda usled saznanja da su Stanojeviću nedostajali Vladimir Stojković, Nemanja Stevanović, Ivan Obradović, Sejduba Suma (povrede), Saša Zdjelar i Igor Vujačić (kartoni) i što drugopozivci i(li) bonus igrači nisu baš toliko ubedljivi kao što bi trebalo da budu protiv tima koji je za mesec i po dana dao jedan jedini gol!?

Osim pogotka, Marković je imao još jednu dobru šansu – i nju mu je spremio sve bolji Jojić – ispostavilo se da su u prvom poluvremenu opasniji bili defanzivci (Maki Banjak, tek drugi put starter ovog proleća i Aleksandar Miljković), dok ofanzivna linija poletaraca Filip Stevanović, Lazar Pavlović i Nemanja Jović za skoro sat vremena fudbala nije stvorila nijednu šansu preostalom bonusu, Nikoli Štuliću.

Tek kad je Stanojević uveo tešku artiljeriju, u vidu Takume Asana, Bibarsa Natha, Filipa Holendera i Lazara Markovića favorit je postao opasniji, pritiskao domaćina u potrazi za drugim golom, istakao se Japanac sa nekoliko atraktivnih pokušaja i atipičnom brzinom, ali se mreža Nikole Vasiljevića tresla tek kad je Natho toliko oplemenio igru u ofanzivi da je posle nekoliko sjajnih proigravanja petom odložio loptu Lazaru Markoviću, a povratnik iz inostranstva 11. golom u sezoni otklonio nedoumice. U nadoknadi je Izraelac drugom asistencijom na susretu, posle prodora Asana od 60-ak metara, omogućio Jojiću da stavi tačku.

Na kraju je ispalo da je Proleter u oba ovosezonska susreta namučio crno-bele. I da je kao i u Humskoj, poražen i na „Karađorđu“ tesno. Bez obzira što je pre samo tri dana smenio Branka Žigića i što je privremeni naslednik Sekula Rašiovanpoput Stanojevića – u prvih 11 stavio šestoricu bonusa, Novosađani su bili željni nadigravanja. Posebno u prvom poluvremenu. U tom delu do izražaja je došla fantastična brzina Filipa Kneževića čiji su prodori po desnom boku mučili crno-bele, dok su preostali prvotimci domaćina, pre svih Nemanja Ivanović, Jovan Ilić i Dušan Joković, pokazali da mogu zaslužuju više nego što pokazuje tabela.

Nagradu u vidu pogotka nisu dobili u delu susreta kad su napadali više, ali jesu u nastavku meča kad je Maki Banjak svima pokazao zašto ne igra češće. Skoro svaki potez mu je rizičan. Takav je bio i onaj iz 78. minuta kad je najpre pokazao neodlučnost, pa manjak komunikacije sa golmanom Aleksandrom Popovićem kad je trebalo da zaustavi opasnog rezervistu Milana Mirosavljeva u akciji koja je rezultirala autogolom Svetozara Markovića.

Verovatno poslednju šansu da se izbori za povoljniji status u Humskoj Kamerunac je proćerdao. Proleter će svoju da sačuva status tražiti u preostala četiri kola, dok Partizanove rastu da na terenu Crvene zvezde sezonu okonča peharom ako 25. maja bude imao dvojicu raspoloženih Markovića.

-----------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, 34. KOLO

PROLETER - PARTIZAN 1:3 (0:1)

/S. Marković 78ag - S. Marković 18, L. Marković 76, Jojić 90+1/

Novi Sad

Stadion: Karađorđe

Sudija: Milan Mitić

Igrano bez prisustva gledalaca

Žuti kartoni: Kojić (Proleter), Asano (Partizan)

PROLETER (4-2-3-1): Vasiljević – Milošević, Marjanović, Ilić, Kovačević – Pejić (od 66. Tomović), Joković – Knežević, Živojinović (od 85. Vesić), Kojić – Ivanović (od 46. Mirosavljev).

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Miljković, S.Marković, Banjak, Urošević – Šćekić, Jojić – F. Stevanović (od 59. Asano), Pavlović (od 59. Natho), Jović (od 59. L. Marković) – Štulić (od 59. Holender).

SUPERLIGA SRBIJE - 34. KOLO

Sreda

OFK Bačka – Zlatibor 0:1 (0:1)

/Momčilović 6/

Čukarički – Mladost 4:2 (1:0)

/Jovanović 11, 50, Vidosavljević 62, 71 – Jovanović 53, Bojović 87p/

Novi Pazar – Voždovac 0:2 (0:2)

/Bogdanović 1, Purtić 5p/

Četvrtak

Mačva - Radnik 0:5 (0:4)

/Gordić 2ag, Makarić 17, 40, 86, Stamenković 26/

Metalac - Rad 3:0 (2:0)

/Cvetković 6, 67, Mboungu 32/

Radnički - Inđija 2:0 (1:0)

/Trifunović 14, Đuričin 68/

Spartak - Javor 0:2 (0:0)

/Ilić 59, Luković 76/

TSC - Napredak 1:3 (1:0)

/Milićević 31 - Bačanin 61, 78, Melunović 78/

Proleter Novi Sad - Partizan 1:3 (0:1)

/S. Marković 78ag - S. Marković 18, L. Marković 76, Jojić 90+1/

19.05: (1.28) Crvena zvezda (6.00) Vojvodina (9.00)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Parni Valjak u Beogradu

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.