Partizan se osvetio Vojvodini i zakazao finale sa Zvezdom VIDEO

Izvor: B92, 21.Apr.2021, 17:59

Partizan se osvetio Vojvodini i zakazao finale sa Zvezdom VIDEO

Fudbaleri Partizana plasirali su se u finale Kupa Srbije pobedom nad Vojvodinom u Novom Sadu rezultatom 1:0 (1:0).

Crno-beli su se tako osvetili za poraz iz prošlogodišnjeg finala u Nišu kada su "lale" podigle pehar posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Dakle, čeka nas još jedan veliki meč u finišu fudbalske sezone, novi susret "večitih" rivala i to za trofej, prvi put od 2017. godine.

Partizan je na "Karađorđu" od početka znao po šta je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << došao, bio mnogo konkretniji od rivala i igralo se pretežno na polovini domaćeg tima.

U 5. minutu je golman Vukliš katastrofalno reagovao posle šuta Bibarsa Natha, ali je imao sreće da lopta, nakon što mu je prošla kroz ruke i noge, ode u korner umesto u mrežu.

Ipak, u 11. minutu je bio nemoćan i Partizan je poveo. Miloš Jojić je sjajno izveo prekid sa desne strane, iz očigledno uigrane akcije pogodio Svetozara Markovića na penaltiku, a mladi štoper glavom poslao loptu od stative u mrežu.

Bio je to prvi gol Markovića od povratka u crno-beli dres i postao je ukupno 18. različiti strelac u ekipi Partizana ove sezone.

Vojvodina nije imala odgovor i praktično nije nijednom zapretila Vladimiru Stojkoviću u prvom delu.

Partizan jeste još jednom u 25. minutu kada je Jojić izveo korner sa leve strane, a ni Vujačić ni Šćekić nisu uspeli na pravi način da zahvate loptu i promene rezultat na semaforu.

U nastavku se težište igre prebacilo na polovinu Partizana, budući da je Aleksandar Stanojević očigledno poručio igračima da se malo povuku i prepuste loptu i inicijativu rivalu.

Voša je prvi put zapretila u 51. minutu kada je intervenisao Vladimir Stojković, ali se i povredio tom prilikom, a mnogo opasnije je bilo u 62. minutu.

Tada je Nemanja Čović imao veliku šansu da sa nekih šest metara glavom matira Stojkovića, ali je iskusni golman podmetnuo levo koleno i spasao svoj tim.

Bila je to jedina prava i najbolja prilika za Vojvodinu na ovom meču, pošto su Beograđani u poslednjih pola sata vrlo umešno priveli meč kraju i nisu dozvolili više uzbuđenja pred svojim golom.

U 82. minutu je Miloš Jojić mogao sve da reši pošto je sa oko pet metara mogao da "naplati" dobar prodor Nemanje Jovića, ali je bio izblokiran kod tog čistog zicera.

Partizan se, dakle, odbranio i osvetio Vojvodini za poraz u prošlom finalu, a 25. maja će pokušati isto da učini i protiv Crvene zvezde od koje je nedavno izgubio u prvenstvu i tako izgubio šansu da dođe do titule.

Sva dešavanja sa "Karađorđa" pratili smo putem Live BLOG-a na B92.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.