Partizan sam sebi zakomplikovao situaciju - Igrač manje, gol više, pobeda se piše! (video)

Izvor: Sportske.net, 21.Jul.2019, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan sam sebi zakomplikovao situaciju - Igrač manje, gol više, pobeda se piše! (video)

Partizan imao ''bezbroj'' prilika da rano reši pitanje pobednika, ali nije ih koristio i u finišu je moglo da bude problema za crno-bele.

U pretposlednjoj utakmici prvog kola Linglong Superlige Srbije, Partizan je danas kao gost savladao domaću Inđiju rezultatom 1:0.

Meč je odigran pred punim tribinama stadiona u Inđiji, ali je glasniju >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << podršku imao Partizan. Međutim, u par navrata sudija Srđan Jovanović je morao da prekida meč zbog uvredljivih transparenata koje su razvijale pristalice crno-belih.

Na samom početku meča, Inđija je bila agresivna, pokušala je da izvrši pritisak na Partizanovoj polovini i to je trajalo neka tri-četiri minuta, bez veće opasnosti po gol Stojkovića.

Posle toga, Partizan preuzima potpunu kontrolu dešavanja na terenu i počinje da stvara prilike pred protivničkim golom.

Najbolju priliku od početka meča Partizan je imao u 19. minutu. Akciju je započeo Zdjelar, nastavio Miletić, koji centrira sa desne strane za Sadika, a ovaj sa oko šest metara šalje loptu visoko preko gola.

Kako je meč odmicao, sve zapaženiji su bili Suma i Tošić i upravo posle njihove odlične saradnje Partizan je poveo u 27. minutu.

Suma je prihvatio loptu na nekih 25 metara od gola, krenuo je u solo-prodor pored trojice protivničkih igrača, onda asistirao Tošiću koji je utrčao u sredinu kaznenog prostora i golman Inđije Preković je nemoćan - 1:0 za Partizan.

Tri minuta kasnije, Tošić pogađa stativu odličnim udarcem sa ivice kaznenog prostora Lopta se potom odbila do Sume, ali je sudija Jovanović prekinuo akciju zbog ofsajda.

Početak drugog poluvremena obeležio je Sadik, najpre lepim driblingom, pa neuspelim pokušajem asistencije za Ivanovića, a onda u 48. minutu je oprobao i svoj udarac sa nekih 17 metara, iskosa sa desne strane, ali je bio neprecizan.

A onda, sudija Srtđan Jovanović prekida meč zbog spornog transparenta dela navijača Partizana i njihovih uvredljivih skandiranja. O čemu se konkretno radilo, čitajte OVDE.

Posle sedmominutnog prekida, kada je transparent sklonjen, u 60. minutu nova prilika za Umara Sadika, ali napadač Partizana opet traljavo šutira i golman domaćih Preković izlazi kao pobednik iz ove situacije.

Šest minuta kasnije Suma u solo prodoru, imao je Sadika s leve strane, ali se odlučio na udarac koji je delimično izblokiran i još jedna prilika je propala.

Posle još par prilika koje su propustili Ivanović i Strahinja Pavlović posle kornera, u 75. minutu rezervista domaćih Banjac šutira iskosa sa leve strane, ali lopta odlazi pored gola. Bila je to prva ozbiljnija prilika za Inđiju u ovom meču.

Minut kasnije, novi pokušaj domaćih sa suprotne, desne strane, ali opet neprecizan, da bi u 78. minutu Partizan ostao sa igračem manje na terenu!

U naizgled bezazlenoj situaciji na ivici kaznenog prostora Inđije, Đorđe Ivanović neoprezno startuje na protivničkog igrača i sudija Srđan Jovanović mu pokazuje drugi žuti karton.

Iako sa igračem više gotovo dvadesetak minuta, Inđija to nije iskoristila, Partizan je bez problema zadržao minimalno vođstvo.

Inđija: Preković - Anđelković, Rogač, Bjeličić, Ilić – N. Vidić, M. Janjić (od 72. Banjac), Dimitrov (Andrejić od 90.)- Tomić, V. Janjić (Dimitrijević od 81.), Bastajić.







Partizan: Stojković - N.R. Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Tošić (Stevanović od 96.), Suma (od 84. Smiljanić), Ivanović - Sadik (od 72. Ožegović).

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.