Nova pobeda Voše, novi kiks Partizana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2018, 03:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova pobeda Voše, novi kiks Partizana

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Dinama rezultatom 2:0 (2:0), u 13. kolu Super lige Srbije. Partizan remizirao sa Napretkom u Humskoj.

Pred oko 500 gledalaca na "Karađorđu", strelac za Vošu bio je Vinsent u 33. i 45. minutu.

Već u drugom minutu, gosti su mogli da dođu u vođstvo, pošto je Đokić izbio sam ispred Rockova i šutirao sa oko pet metara iskosa, ali je golman Vojvodine uspeo da odbrani taj udarac.

Svega dva minuta kasnije, Voša >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je mogla da uzvrati preko Fofane, koji je uspeo da iskoristi centaršut Milojevića i uputi udarac glavom sa oko četiri-pet metara, ali je lopta prošla pored stative gola Dinama.

Utakmica je potom ušla u nešto mirniji ritam, da bi u 33. minutu Vojvodina došla do prednosti. Gojkov je odigrao pas u šesnaesterac ka Vinsentu, koji je u duelu sa golmanom i jednim protivničkim igračem uspeo da dođe do lopte, a potom i da je sa oko 12 metara prosledi u praktično nebranjenu mrežu.

U 43. minutu, Milojević je šutirao sa oko 18 metara, ali je lopta prošla pored rašlji gola Dinama. Ipak, već u 45. minutu, bilo je 2:0 za "staru damu". Dosuđen je slobodan udarac za Vošu na oko metar od korner zastavice, izveo ga je Milojević i idealno centrirao, što je iskoristio Vinsent i preciznim udarcem glavom sa oko tri metra postigao svoj drugi pogodak na meču.

Uprkos vođstvu, Voša je i u drugom poluvremenu nastavila da napada, ali je njenim igračima u odsudnim momentima nedostajao završni udarac. U 64. minutu, dosuđen je faul za crveno-bele na oko 25 metara od gola, a slobodan udarac je izveo Milan Đurić, ali je njegov prezimenjak na golu Dinama Uroš Đurić paradom uspeo da spreči pogodak.

Gosti su potom uspeli da uspostave ravnotežu u igri, iako se i dalje igralo uglavnom na njihovoj polovini. Lepu priliku da još više povisi vođstvo crveno-belih u 84. minutu imao je Đuričin, nakon što je prethodno kontru poveo i potom ga lepo proigrao Milan Đurić, ali je sa oko pet metara iskosa šutirao van okvira gola.

Još bolju priliku Voša je imala u 93. minutu, kada je Gojkov dobro prošao po desnoj strani, ušao u šesnaesterac i odigrao pas ka Gajiću, koji je u padu uputio udarac sa oko pet metara, ali je golman Uroš Đurić dobrom reakcijom uspeo da odbrani njegov šut, pa je do kraja ostalo 2:0 za ekipu Vojvodine.

Partizan remizirao sa Napretkom u Humskoj

Fudbaleri Partizana odigrali su u Beogradu nerešeno 1:1 sa Napretkom iz Kruševca u meču 13. kola Superlige Srbije. Crno-beli su poveli u 12. minutu golom Nikolića a konačni rezultat postavio je Vukanović u 62. minutu.

Crno-beli su još jednom odigrali dva različita poluvremena, ali ovoga puta su slabiji bili u drugom delu meča.

Partizan je imao više od igre u prvom delu susreta, u kojem je postigao gol. Rikardo je prošao po levoj strani, uposlio Jankovića koji je nastavio akciju i odlično pronašao Nikolića koji unutar šesnaesterca lako pogađa mrežu Kruševljana.

Nakon gola crno-beli se nisu povukli, do kraja prvog poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika za gol.

Drugo poluvreme počelo je ponovo u znaku Partizana, koji je napadao i u drugih 45. minuta, stvorio dosta šansi, ali je nedostajalo realizacije.

Kazna za to usledila je u 62. minutu, kada su gosti stigli do izjednačenja. Dobra akcija gostiju, usledio je centaršut sa desne strane, lopta je došla do Alekse Vukanovića koji petom, veoma atraktivno šalje loptu u mrežu.

Nakon gola nastavile su se nevolje po Partizan, koji je od 73. minuta igrao sa igračem manje, pošto je Đerlek zaradio drugi žuti karton zbog neopreznog starta.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata, pa su ekipe podelile po bod.

Partizan nakon 13 odigranih mečeva ima 26 bodova i zauzima treću poziciju. Crno beli su u zaostatku osam bodova za "večitim" rivalom i liderom tabele ekipom Crvene zvezde, dok je sedmi sa 19 bodova.

Drugoplasirani Radnički iz Niša takođe nije pobedio na gostovanju Radu 0:0, dok je Čukarički izgubio od Radnika u Surdulici 1:0. Od 18 sati sastaju se Bačka i Proleter.

Sutra: Mačva - Crvena zvezda (16.30), Mladost Lučani - Spartak (18.00).
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Kruševac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.