Izvor: MozzartSport.com, 25.Jun.2021, 09:39

Partizan pušta Nikolu Štulića na pozajmicu, šansa Samedu Baždaru i Marku Milovanoviću

Promene u napadačkoj liniji crno-belih

(Od specijalnog izveštača iz Ptuja)

Napadačka linija Partizana u narednoj sezoni dobiće nove obrise. Žan Kristof Bajbek je bivši (čeka se pristanak Francuza na sporazumni raskid ugovora), umesto njega angažovan je povratnik Rikardo Gomeš, privodi se kraju posao sa još jednim špicem, Filip Holender će >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << biti ili izmešten na krilo ili zaigrati iza centarfora kao podrška reprezentativcu Zelenortskih Ostrva, a u takvim okolnostima najverovatnije će trpeti – Nikola Štulić.

Talenat iz Sremske Mitrovice skrajnut je na margine i ako ne bude veleobrta tokom pripremnog perioda u Sloveniji promeniće sredinu do kraja letnjeg prelaznog roka. U konkurenciji starijih momaka u najofanzivnijem delu tima procenjeno je da Štulić nema prostora da se nada minutaži koja bi ga zadovoljila i zato ima dozvolu da napsti klub.

Kako sad stvari stoje, privremeno. Ni trener Aleksandar Stanojević, ni ostali članovi sportskog sektora ne žele tek tako da dignu ruke od špica iz „klase 2001“, zato je pozajmica nekom superligašu izvesna. Pitanje je samo kom. Primera radi, Novi Pazar je proletos doveo Petra Gigića, Metalac još minulog leta Sava Arambašića (obojica traže sredine u kojima će igrati), pa je logično pretpostaviti da u Humskoj žele da im Štulić bude na oku, u elitnom takmičenju, kako bi procenili može li u budućnosti da im pomogne.

Onim što su videli u prethodnom takmičarskom ciklusu nisu zadovoljni. Da, bilo je tu nagoveštaja potencijala, u vidu pobedonosnog gola protiv Čukaričkog ili izborenog penala za trijumf nad Spartakom, Stanojevićevih čestitki na energiji, međutim, za veće domete nešto je nedostajalo. Možda radne navike i bolji odnos prema obavezama, na čemu mu je šef stručnog štaba zamerio posle provere sa Prvom iskrom iz Bariča kad ga je, zajedno sa Nikolom Čolićem, Nikolom Terzićem i Denisom Stojkovićem, na nekoliko dana suspendovao iz prvog tima.

Štulić je ugovorom vezan za Partizan do 2024. godine (produžetak potpisao prošlog leta) i s obzirom na njegovu mladost u klubu veruju da za njega ima vremena.

Kao što veruju da su, u ovom trenutku, u prednosti mlađi momci. U pitanju su Marko Milovanović (2003) i Samed Baždar (2004), minule sezone izuzetni u Omladinskoj i Kadetskoj ligi Srbije. Prvi je postigao 17, drugi šampionsku krunu začinio sa 34 gola, čak debitovao na seniorskoj sceni protiv Voždovca i na crno-beloj strani Topčiderskog brda su odlučili da im daju šansu najpre tokom drila u Sloveniji, svi su izgledi i kad krene takmičenje. Da, za početak, „kradu“ minute starijim kolegama, a ako se dokažu...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.