Partizan srušio Floru, Marković dvostruki strelac

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2021, 02:47

Partizan srušio Floru, Marković dvostruki strelac

Fudbaleri Partizana ostvarili su i drugu pobedu u Ligi konferencija i nastavili put ka nokaut fazi. Partizan je na svom terenu savladao estonsku Floru rezultatom 2:0 i tako zadržao maksimalan učinak na početku takmičenja. Dvostruki strelac bio je kapiten Lazar Marković.

Kraj utakmice, Partizan je pobedio Floru 2:0!

90. minut -  >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Osam minuta nadoknade.

84. minut - Potpuno opao ritam u Humskoj. Mnogo slabije drugo poluvreme u Humskoj, nema uzbuđenja ni pred jednim golom.

75. minut - Utakmica je nastavljena. Meč je nastavljen nakon što je hitna pomoć iznela fudbalera gostiju sa terena.

70. minut - Hitna pomoć morala da reaguje u Humskoj. Fudbaler Flore Markus Sepik nije završio utakmicu protiv Partizana na terenu. On je u 70. minutu ostao da leži na travi, te je lekarska ekipa estonske ekipe morala da uđe da mu pomogne. Pošto je situacija očigledno ozbiljnija, spiker je zamolio ekipu hitne pomoći da reaguje.

66. minut - Flora ponovo preti, Popović na mukama. Gosti su krenuli mnogo ofanzivnije nego u prethodnom delu meča, Vasiljev je sada probao iz slobodnjaka iskosa sa leve strane, Popović se nekako snašao.

61. minut - Preti i Živković. Lepo dodavanje Markovića do Živkovića, ali desni bek šutira pravo u golmana Igonena.

59. minut - Popović odbranio još jedan udarac Vasiljeva. Mladi Popović brani još jedan pokušaj Vasiljeva i čuva Partizanov gol.

53. minut - Marković umalo do het-trika. Oduzeo je Marković loptu na sredini i prosledio do Gomeša, koji je šutirao i njegov udarac je odbranio Igonen. Na odbitak je naleteo Marković, ali nije mogao da ga iskontroliše i propala je prva prilika za het-trik.

Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena.

45+1' minut - Rikardo umalo postigao treći gol za Partizan. Odlična akcija Partizanovih stranaca – Menig do Rikarda, sjajni napadač lukavo gađa bliži ugao, ali nije imao sreće.

42. minut - GOOOL! Partizan vodi 2:0! Partizan je duplirao vođstvo protiv Estonaca, a strelac je još jednom bio Lazar Marković. Kapiten crno-belih se ponovo stuštio po desnoj strani i niko od čuvara nije mogao da ga stigne. Sada je umesto dodavanja odlučio da uđe u sredinu i šutira, što je bila dobra odluka. Lopta je na putu do gola zakačila jednog protivničkog igrača i završila u mreži za 2:0!



35. minut - Flora neočekivano ofanzivna. Estonci igraju otvoreno, ne samo zato što su primili gol. Tako su igrali i pre pogotka Lazara Marković u 20. minutu.

30. minut - Natho diriguje, sjajna prilika za Meniga. Bibras Natho sjajno kreira i sada je namestio sjajnu priliku Kvinsiju Menigu. Ipak, Holanđanin je šutirao iz prve levom nogom i to je učinio veoma slabo.

24. minut - Još jedan dobar napad Partizana, Rikardo imao šansu. Dobra akcija Markovića i Jojića po desnoj strani, nekadašnji igrač Borusije Dortmund je centrirao, a Rikardo Gomeš bio kratak na petercu.

19. minut - GOOOL!!! Partizan vodi! Crno-beli nisu igrali dobro u prvih 20 minuta, ali su poveli protiv Flore iz prve prave šanse – strelac je bio Lazar Marković. Kapiten Partizana je glavom ubacio loptu u mrežu posle odličnog dodavanja Natha i šuta Rikarda Gomeša iz kaznenog prostora.



16. minut - Prvi pokušaj crno-belih. Nakon solo-prodora Rikarda, lopta je došla do Jojića koji je šutirao sa 20 metara, ali je to učinio veoma loše.

9. minut - Lukav pokušaj Alikua. Dobro se gradio blizu peterca, sa desne strane, šutirao okrenut leđima, međutim, Popović je uspeo da spreči lob – i gol.

8. minut - Velika šansa za Floru! Malo je nedostajalo da gosti šokiraju Partizan na startu utakmice, pošto je najbolji igrač Flore Vasiljev bio blizu pogotka. Niko ga nije napadao i on je šutirao sa nekih 18 metara, ali je, srećom, bio neprecizan.

Počeo je meč.

Sastavi timova:

Partizan (4-2-3-1):Popović – Živković, Vujačić, Miletić, Obradović – Zdjelar, Jojić – Marković, Natho, Menig – Rikardo

Flora (4-3-2-1):Igonen – Lilander, Sepik, Kusk, Luka – Sumets, Vasiljev, Pum – Zenjov, Ojama – Aliku

Crno-beli su dobro započeli takmičenje, pobedom na Kipru nad Anortozisom (2:0), dok je Flora poražena od Genta na svom terenu (0:1).

Partizan je izraziti favorit u ovom duelu protiv ekipe, koja je prva u istoriji svoje zemlje obezbedila neko evropsko takmičenje.

Izabranici Aleksandra Stanojevića ove sezone igraju zaista dobro i u nacionalnom prvenstvu imaju skor od devet pobeda i jednog remija.

Sa druge strane, Flora u Estoniji zauzima drugo mesto, sa 11 bodova zaostatka u odnosu na Levadiju.

Radi se o iskusnom timu, sa 14 reprezentativaca, od kojih je nekolicina nosila nacionalni dres kada je pobeđena Srbija u Beogradu pre 11 godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prići proleću u Evropi

Izvor: Danas, 30.Sep.2021

Ako su evropski rejting Partizana i fudbalske Superlige Srbije mnogo koplja ispred Flore i prvenstva Estonije, a jesu, onda bi večerašnji susret drugog kola Lige konferencije trebalo da ima već viđenog pobednika.

Nastavak na Danas...

Stanojević otkrio: Još jedan slučaj korone u Partizanu

Izvor: B92, 30.Sep.2021

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je, posle pobede nad Florom, da mu je drago što je njegova ekipa nastavila sa dobrim igrama..."Drago mi je da smo nastavili sa dobrim igrama u Evropi, pobedili ponovo. Čestitam momcima. Bio je težak teren za igru, kiša je padala ceo dan, tako...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.