Partizan predstavio Samuraja - Zovu ga jaguar, brz je kao Jusa Bolt! (foto)

Izvor: Sportske.net, 03.Avg.2019, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan predstavio "Samuraja" - Zovu ga "jaguar", brz je kao Jusa Bolt! (foto)

Takuma Asano predstavljen kao novo pojačanje "crno-belih".

Fudbalski klub Partizan danas je predstavio svoje najveće pojačanje ovog leta, japanskog napadača Takumu Asana.

Asano u Beograd stiže iz redova engleskog velikana, ekipe Arsenala, a plaćen je milion evra.

Danas je i predstavljen javnosti u novim bojama, evo šta je o novajliji imao da kaže trener >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Savo Milošević, koji je najzaslužniji za veliki transfer.

"Već je javnost bila upoznata sa našim pokušajima da dovedemo Takumu u Partizan. Ta saga traje mesec i po dana i na kraju smo uspeli. Zadovoljan sam, to je profil igrača koji je neophodan našoj ekipi da podignemo nivo igre, pogotovo kada je u pitanju brzina.

Očekujemo mnogo od Takume, to je igrač koji dolazi iz velikog kluba, koji je igrao ozbiljne lige i koji može da predstavlja ekstra kvalitet, ne samo kod nas, nego i u LE. Dobrodošao, želim mu da se oseća kao kod kuće, najbitnije je da se što pre uklopi u ekipu i navikne na grad
", rekao je Milošević.

On je najavio i da bi Asano već u četvrtak mogao da zaigra protiv Malatije.

"U narednih par dana ćemo imati malo više pažnje ćemo posvetiti testiranju. Ja se iskreno nadam da ćemo uspeti do utorka da završimo papirologiju sa FSS i FA i da će biti već spreman za četvrtak i Malatiju.

Koliko ćemo ga koristiti u toj utakmici, zavisiće od par narednih dana. Bilo bi dobro da uzme svoje učešće u toj utakmici
", dodao je trener Partizana.

Šta je sledeće za Partizan, kada je prelazni rok u pitanju?

"Nezahvalno je prognozirati. Vidite ovo danas traje mesec i po dana. Može brzo, može da traje, zaista ne znam. Nismo zatvorili prelazni rok, ima još par opcija i kada su dolasci i odlasci u pitanju, ali nemoguće je reći", kratko je pojasnio Savo Milošević.

Foto: Sportske.net/Pavle Knežević

Reč je potom dobio i prvi Japanac u istoriji Partizana, Takuma Asano.

"Pre svega, zaista sam srećan što sam dobio priliku da dođem u Partizan i Srbiju. To je velika čast za mene. Od samog početka su svi bili ljubazni. Znam da su velika očekivanja i srećan sam i počastvovan. Daću sve od sebe.

Nisam imao priliku da razgledam grad, ali ono što sam video, jako mi se sviđa atmosfera, svi su me lepo prihvatili i zato jedva čekam da pružim sve od sebe
", izjavio je bivši igrač Arsenala.

Koliko zna o Partizanu i srpskom fudbalu?

"Iskreno, na početku nisam znao ništa ni o Partizanu, ni fudbalu u Srbiji, tako da kada smo počeli da pregovaramo, tada sam počeo da sakupljam informacije. Moram da priznam da sam bio pozitivno iznenađen. Igrači su veoma borbeni, ali i da postoji strastvena navijačka kultura, koja podržava igrače. Smatrao sam da bi bila dobra ideja da dođem i da igram", rekao je Asano.

Šta je prelomilo da dođe?

"Za mene kao igrača je sada najvažnije da što više igram, da učestvujem na terenu, da rastem, da se razvijam. Smatrao sam da mogu da ovde imam priliku za to. Pored toga, u kontaktu sa trenerom i sa ostalima, shvatio sam da mogu ovde to da očekujem i da se ovde razvijam kao igrač", odgovorio je japanski fudbaler.

Rekao je i da se nije savetovao sa ljudima iz Arsenala kada je birao klub za nastavak karijere.

"Nisam se savetovao sa ljudima iz Arsenala, ali jesam sa mojim zastupnicima, ali ne konkretno iz Arsenala. Ono što je presudilo da dođem ovde je podrška moje porodice. Oni su me podržali i tada sam shvatio da treba da dođem ovde", jasan je Asano.

Za Arsenal nije upisao zvaničan nastup, ali je bio na pozajmicama u Štutgartu i Hanoveru, pa je sakupio lepo iskustvo u nemačkoj Bundesligi.

"Pre tri godine sam bio u Arsenalu i to je bio dosta težak period zbog mene zbog vize. Potom sam otišao u Nemačku, proveo sam dve godine u Štutgartu i godinu dana u Hanoveru. To je bio jedan težak period za mene. Nisam igrao onako kako sam želeo, nisam postigao svoj maksimum i zato sada želim da unapredim svoju igru", kaže japanski fudbaler.

Foto: Sportske.net/Pavle Knežević

Dodao je i da zna da je prvi Japanac u istoriji kluba, a istakao je i da je tražio bonus za golove, jer želi da bude veoma efikasan.

"Naravno, moj cilj je da postignem što više golova i da povećam broj pobeda za Partizan. Moj cilj je da se razvijam i postanem bolji igrač", rekao je ambiciozni Takuma Asano.

Ljubiteljima fudbala u Srbiji je pojasnio i na kojoj se poziciji najbolje oseća.

"Ja najviše volim da budem najbliže golu i mislim da je to moja najveća snaga, najbolja osobina, tu se najbolje osećam. Ali, naravno, želim da vidim u dogovoru sa trenerom šta oni očekuju od mene i u skladu sa tim dam svoj maksimum", rekao je novi fudbaler Partizana.

Koliko je Japanac brz, govori i činjenica da je na 50 metara za samo 0,4 sekunde sporiji od najbržeg čoveka na planeti, Juseina Bolta.

"Jeste, tačno je. To je bilo merenje u Štutgartu i zaista su bili takvi rezultati i to jeste domen u kome imam samopouzdanja i u kome mislim da mogu da pružim maksimum", pojasnio je poređenje sa Jamajčaninom Asano.

Iako je tri godine bio fudbaler Arsenala, Takuma nije naučio engleski, pa će u početku imati problema u komunikaciji.

"Nažalost, moj engleski nije dobar. Mogu da se snađem u svakodnevnim životnim situacijama, ali to nije dovoljno. Danas sam se prvi put sreo sa svojim saigračima. Svi su me pozdravili na engleskom i hteli su da komuniciraju sa mnom, ali nisam još u situaciji da komuniciramo", dodao je Takuma Asano.
Pogledaj vesti o: Jaguar,   Fudbal

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.