Partizan poražen od Trenta: Crno-beli bez pobede na startu Evrokupa

Izvor: BKTV News, 03.Okt.2018, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan poražen od Trenta: Crno-beli bez pobede na startu Evrokupa

Košarkaši Partizana izgubili od Trenta u prvom kolu Evrokupa 82:73 (17:24, 26:19, 19:15, 20:15)

Crno-beli su odigrali odličnu prvu četvrtinu u kojoj su u dva navrata imali devet poena prednosti, a na kraju uvodnih deset minuta rezultat je bio 17:24 u kosrist Parnog valjka.

Košarkaši Trenta su u drugoj četvrtini polako topili prednost Partizana i uspeli su da stignu samo na poen zaostatka, ali su izabranici Nenada Čanka uspeli da se odvoje ponovo na +9 nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << manje od tri minuta pre kraja poluvremena. Međutim tada je Mauricio Buskalja, strateg domaće ekipe, zatražio tajm-aut i njegovi igrači su serijom 9:0 okončali drugu četvrtinu, pa se na odmor otišlo sa nerešenim ishodom 43:43.

Italijanska ekipa je prva došla do poena u trećoj četvrtini, što je bilo prvo vođstvo domaćih na utakmici. Ipak, Partizan je ubrzo ponovo poveo, ali je onda usledila strahovita serija Trenta 11:0. Crno-beli su uzvratili serijom 7:0 i pred poslednjih deset minuta rezultat je bio 62:58 za Italijane.

Pejdž je pogodio trojku za Partizan u prvom napadu u poslednjoj četvrtini, ali su košarkaši Trenta napravili još jednu veliku seriju 9:0, posle koje crno-beli više nisu mogli da se vrate u meč. Najbliže su košarkaši osvajača Kupa Srbije uspeli da priđu na šest poena zaostatka, u tri navrata, ali ne i da ozbiljnije ugroze domaću ekipu, pa je utakmica završena rezultatom 82:73.

Crno-beli bez pobede na startu @EuroCup @AquilaBasketTN - #KKPartizan 82:73#7DaysEuroCup pic.twitter.com/wNC7HB2P9L

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Vanja Marinković sa 19 postignutih poena, tri manje je ubacio Markus Pejdž, a Džok Lendejl je dodao 11 uz šest uhvaćenih lopti. Najveći indeks korisnosti (20) u obe ekipe imao je Rade Zagorac koji je postigao devet poena, uz devet skokova i četiri asistencije.

Bivši junior Partizana i prošlosezonski igrač Crvene zvezde Nikola Radičević bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 15 poena. Po 14 su ubacili Toto Foraj i Devin Marbl, a dvocifren je bio i Beto Gomeš sa 12 postignutih poena.

U sledećem kolu Partizan dočekuje ekipu Zenita, dok Trento gostuje Lionu.
Pogledaj vesti o: Parni Valjak u Beogradu

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evrokup: Partizan brzo uzleteo, usledio bolan pad

Izvor: Vesti-online.com, 03.Okt.2018

Košarkaši Partizana izgubili su od Trenta prvi meč grupe C Evrokupa 82:73 (17:24; 26:19; 19:15; 29:15)..."Crno-beli" su na gostovanju u Italiji krenuli odlično, prednost je na dva minuta pred kraj prvog poluvremena iznosila 43:34...Nesportska lična greška Đorđa Gagića pokrenula je seriju domaćina,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.