Partizan pobedio Zadar i ostao u trci za drugo mesto

Izvor: Politika, 15.Mar.2015, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan pobedio Zadar i ostao u trci za drugo mesto

BEOGRAD – Košarkaši Partizana savladali su danas u Beogradu ekipu Zadra sa 87:53 (15:20, 21:8, 23:11, 28:14) i ostali u konkurenciji za drugo mesto pred početak plej-ofa regionalne ABA lige.

Izabranici Duška Vujoševića zabeležili su 18. pobedu, 12. zaredom, a koju poziciju će zauzeti u ligaškom delu sezone odlučiće meč poslednjeg kola u kojem sledeće nedelje gostuju ekipi Budućnosti u Podgorici.

Današnji duel u Pioniru crno-beli su počeli stegnuto zbog njegove >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << važnosti, ali je u nastavku borbe njihov kvalitet došao do izražaja, pa su zasluženo i lako došli do važnog trijumfa.

Od druge četvrtine Partizan je potpuno zagospodario parketom, uspešan debi imao je Amerikanac Džoš Akojon, tako da Zadrani, koji su nastupili bez svog najboljeg igrača Florensa, nisu imali izgleda za eventualno iznenađenje.

Razigrani crno-beli stekli su ubedljivu prednost i bez ikakvih problema kontrolisali meč do kraja, a do ubedljive pobede, kojom su se revanširali gostima za poraz u prvom delu sezone, predvodili su ih Akojon sa 16, Mačvan sa 12 i Đumić sa 11 poena.

U ekipi Zadra najefikasniji su bili Sobin sa 16 i Sango sa devet.

Današnja utakmica, kao i sve u okviru 25. kola, počela je minutom ćutanja u znak pošte tragično nastradalima u padu helikoptera u Beogradu.

Vujošević: Više od pobede raduje poseta u Pioniru

BEOGRAD – Trener košarkaša Partizana Duško Vujoševic rekao je posle odlične igre protiv Zadra da više od pobede raduje dolazak velikog broja navijača u Pionir.

Crno-beli su danas ubedljivo slavili protiv Zadrana (87:53) i ostali u konkurenciji za drugo mesto na tabeli regionalne ABA lige uoči poslednjeg kola pred plej-of, a uspešan debi imao je Amerikanac Džoš Akojon.

„Više od pobede raduje poseta ovih ljudi, što nije iznenađenje. Košarkaši su pružili angažovanu i dobru igru, još je rano za procene, ali utakmica je pokazala da smo napravili dobar potez pri izboru plejmejkera. Njemu će ipak još trebati da se prilagodi na uslove i novu ekipu”, izjavio je Vujošević posle meča.

On je ocenio da će preostali deo sezone biti još lepši za gledanje, a Partizan u poslednjem kolu, u odlučujućoj utakmici za drugo mesto, gostuje ekipi podgoričke Budućnosti.

„Ne treba zaboraviti da je Zadar prošlog vikenda izgubio od Cedevite na jednu loptu, otisao im je Florens. Ipak, treba se skoncentrisari i dobro pripremiti za Podgoricu. Sećam se meča u Beogradu koju sam posmatrao iz publike zbog kazne i dobrog suđenja za gostujući tim. Nadam se da će uslovi biti regularni i da će pobediti onaj ko bude bolji na terenu. Velika je razlika između drugog i četvrtog mesta i taj meč nosi veliku težinu”, istakao je trener Partizana.

Vujošević dodao da je imao problema da organizuje trening zbog zdravstvenih problema Milutinova, Bezbradice, Đumića.

Trener košarkaša Zadra Ante Nazor čestitao je domaćinu na zasluženoj pobedi i istakao sjajan ambijent u Pioniru.

„Bili smo pravi i parirali smo u prvom delu, međutim, protivnik je mnogo jači. Svaki duel i ničija lopta pripali su njima. Dobro je što su naši mladi igrači osetili ovakvu atmosferu, koja je najbolja u regionu”, zaključio je Nazor.

Tanjug

objavljeno: 15.03.2015.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan pobijedio Zadar i ostao u trci za drugo mjesto

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Mar.2015

BEOGRAD - Košarkaši Partizana savladali su danas u Beogradu ekipu Zadra sa 87:53 (15:20, 21:8, 23:11, 28:14) i ostali u konkurenciji za drugo mjesto pred početak plej-ofa regionalne ABA lige...Izabranici Duška Vujoševića zabilježili su 18. pobjedu, 12. zaredom, a koju poziciju će zauzeti u ligaškom...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Vujošević pred Podgoricu: Nadam se da će uslovi biti regularni i da pobedi bolji

Izvor: Kurir, 15.Mar.2015

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je posle odlične igre protiv Zadra da više od pobede raduje dolazak velikog broja navijača u Pionir...Crno-beli su danas ubedljivo slavili protiv Zadrana (87:53) i ostali u konkurenciji za drugo mesto na tabeli regionalne ABA lige uoči...

Nastavak na Kurir...

Metalac merka Evrokup

Izvor: Danas, 16.Mar.2015, 09:30

Beograd - Za debi u ABA ligi košarkaši Metalca zaslužili su velike aplauze. Tim iz Valjeva savladao je Mega Leks u poslednjem susretu srpskih klubova u regularnom delu regionalnog takmičenja (86:83). Time su izabranici Vladimira Đokoća došli do pozitivnog skora (13-12), prvi put u sezoni, zauzevši...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.