Izvor: RTS, 05.Avg.2021, 19:57

Partizan oštećen u Sočiju, ali je izvukao remi – odluka pada u Beogradu

Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno 1:1 protiv ekipe Sočija, u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Partizan je drastično oštećen u duelu sa ruskim klubom jer je primio gol iz nepostojećeg penala, ali je uspeo da se vrati i dođe do izjednačenja. Odluka o tome ko će proći dalje pašće za sedam dana u Beogradu.
Izabranici Aleksandra Stanojevića pokazali su jak karakter i u teškim vremenskim uslovima (velika vrućina >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i ogromna vlažnost vazduha) se izdigli i pobedili nepravdu.

Utakmica na stadionu "Fišt" u Sočiju počela je u otvorenom ritmu i već u petom minutu "crno-beli" su mogli do prednosti - Lazar Marković je pokušao da centrira sa desnog boka, lopta mu je prešla preko noge i završila na prečki.
Domaćin je imao mnogo sreće, ali je i Partizan prošao neokrznut u sledeće dve situacije, kada je golman Aleksandar Popović sprečio vođstvo Sočija.
Popović je odlično reagovao kod stopostotnih šansi rivala, dok je u 26. minutu i on imao sreće jer je Dugančić pogodio stativu. Baš kao i Marković, krilni napadač ruskog kluba je želeo da centrira i umalo doneo prednost svom timu.
Do kraja prvog poluvremena nije bilo previše uzbuđenja, dok je u drugom tempo opao.
Igrači su se očigledno istrošili u jakom ritmu, ali i zbog veoma teških uslova, pa nije bilo tako silovitih i konkretnih napada u nastavku.
I onda se dogodio detalj u 64. minutu koji je potpuno promenio tok utakmice.
Igor Vujačić je oborio protivničkog igrača van kaznenog prostora i sudija Dumitri Munteanu je dosudio slobodan udarac. Međutim, pomoćni sudija mu je sugerisao da je prekršaj bio u kaznenom prostoru i on je pokazao na belu tačku.
Jasno je odmah bilo da je Partizan oštećen jer je faul napravljen van 16 metara, ali to nije omelo Kristijana Obou da pogodi mrežu za vođstvo Rusa.
Međutim, samo sedam minuta je trajala radost domaćina, pošto se srpski vicešampion brzo vratio. Po desnom boku je prošao Marković, divno centrirao na drugu stativu, gde se niotkuda pojavio Rikardo Gomeš i izjednačio na 1:1.
Stanojević nije mogao da se smiri uprkos izjednačenju, napravio je nekoliko izmena, ali do kraja meča nije bilo uzbuđenja i odluka će pasti u revanšu.
Drugi meč Partizana i Sočija na programu je sledećeg četvrtka od 21.00 na stadionu u Humskoj.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oštećeni Partizan remizirao u Sočiju

Izvor: Danas, 05.Avg.2021

Partizan nije uspeo da donese pobedu iz Sočija, ali i dalje ne zna za poraz ove sezone, a 1:1 (0:0) posle prvih 90 minuta duela sa istoimenim ruskim klubom daju mu realnu šansu da za sedam dana u Beogradu prođe u zadnje kolo kvalifikacija za Ligu konferencije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.