Izvor: MozzartSport.com, 11.Apr.2021, 21:01

Partizan nikom ne ostaje dužan, ali je teško shvatiti festival promašaja u Humskoj (VIDEO)

Posle Novog Pazara i Vojvodine crno-beli se osvetili i niškom Radničkom – 2:0

Retko kome Partizan ostaje dužan. Svim rivalima koja su ga savladala u prvom delu sezone – zbog čega ni četvrtu vezanu godinu neće osvojititi titulu – ispostavio je račun. S kamatom. Na iznenađujućih 2:3 kraj Jošanice uzvratio je trijumfom 4:1, Vojvodinu je polse novosadskih 2:3 dobio 2:0, a preostali tim što mu je stao na rep proveo se kao bos po trnju u Humskoj 1 i posle 0:1 na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Čairu ispratio fudbalere Radnilkog iz Beograda sa dve lopte u mreži i saznanjem da su još i dobro prošli.

Baš zbog nagomilanih dugova iz druge polovine 2021. crno-beli opet gledaju u leđa Crvenoj zvezdi, ali za razliku od trenerskog manadata Sava Miloševića kad su svaki čas prosipali bodove, kod Aleksandra Stanojevića je domaćica dovedena pod konac. Ako se izuzmu dueli sa večitim rivalom sve ostale protivnike u Ligi aktuelni šef stručnog štaba je razoružao. Nišlije čak i zadovoljavajućom igrom iako su se u Humskoj pribojavali fizičkog i emotivnog pražnjenja posle gostovanja na stadionu „Rajko Mitić“.

Štaviše, ugodno nedeljno veče na zdanju poviše Autokomande obeležila je jedna od uvderljivijih partija Partizana ovog proleća. Rezultatski ne toliko ubedljiva kao u Inđiji ili Banjici, ali sugurna, sa velikim brojem šansi i samo zahvaljujući mladom Miloradu Kojiću istumbani sastav sa juga Srbije nije pretrpeo katastrofu u 31. superligapškom kolu.

Možda nije „otvorio“ rivala kao ostale, međutim, napadao je sve vreme, ređao prilike, „visio“ oko i kaznenom prostoru i bez obzira što je često zbog ubačaja Miloša Jojića pokušavao iz vazduha – onako kako je matiran pre četiri dana – golove vredne slavlje postigao je iz akcija. S tim da je u prvoj, posle bega Filipa Holendera, iskoristio Takuma Asano poklon u vidu sudara golmana Milorada Kojića i Nikole Stankovića da 20. put u sezoni zatrese mrežu, da bi početkom drugog dela današnji kapiten Miloš Jojić proigrao reprezentativca Mađarske, sposobnog da se prizemnim udarcem iskupi za niz promašaja. Kako za prečku u derbiju, tako i za bar tri situacije iz prvog poluvremena kad je je neobjašnjivo mašio metu.

Maltene svi ofanzivi fudbaleri domaćeg sastava su tukli ka Kojiću. Čak i defanzivci poput Vujačića (stativa), Ostojića i Uroševića (sprečio pogodak Asana), u drugom delu rezervisti Štulić, Natho i Stevanović, a ta glad za golovima može samo da raduje Stanojevića. Jednako tome i da ga brine festival promašaja, posledica manjka koncentracije. Doduše, cilj je ispunjen.

Čak crno-beli mogu da se pohvale da nisu primili gol, iako je Radnički povremeno – ali samo povremeno – pokušavao da igra fudbal. Uglavnom po desnoj strani, gde su dejstvovali Filip Kasalica i Nikola Aksentijević. Prvi je namestio šanse Todoru Petroviću i Petru Đuričkoviću (uklizavanjem blokirali Marko Živković i Miloš Jojić), drugi spremio zicer Stefanu Mitroviću. Nedovoljno da spreče peti vezani meč Nišlija bez slavlja.

SUPERLIGA SRBIJE, 31. KOLO

PARTIZAN – RADNIČKI 2:0 (1:0)

/Asano 45, Holender 58/

Beograd

Stadion: Partizana

Igra se bez prisustva gledalaca

Sudija: Miloš Đorđić

Žuti karton: Ostojić, Suma (Partizan)

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Živković, Ostojić, Vujačić, Urošević – Šćekić (od 71. Zdjelar), Jojić – Asano (od 63. Stevanović), Suma (od 63. Natho), Jović (od 71. Pavlović)– Holender (od 63. Štulić). Trener: Aleksandar Stanojević.

RADNIČKI (3-5-2): Kojić – Aksentijević, Bjeličić, Ćirković – Petrović (od 58. Marković), A. Kovačević, Đuričin (od 58. Pantelić), Đuričković (od 69. Živković), Trifunović (od 12. Gavrić) – Stevanović, Kasalica (od 68. Mitrović). Trener: Miroslav Stanković.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.