Partizan na verovatno najtežem gostovanju

Izvor: B92, 03.Feb.2023, 11:53

Partizan na verovatno najtežem gostovanju

Partizan gostuje Žalgirisu u utakmici 23. kola Evrolige. Meč je na programu u petak od 19 časova.

U prvom ovosezonskom duelu, crno-beli su u Beogradu savladali ekipu Žalgirisa rezultatom 87:76.

Partizan je dobio tri od poslednja četiri meča u EL, posle pobeda nad Crvenom zvezdom i Asvelom na red dolazi možda i najteže gostovanje u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evroligi.

Crno-beli su na deobi desete pozicije sa Anadolu Efesom sa polovičnim učinkom 11-11, dok je Žalgiris na plej-of poziciji sa pobedom više.

Stoga je ovaj meč od velikog značaja za Partizan, jer bi potencijalna pobeda približila srpskog velikana drugoj fazi takmičenja.

U međusobnim sustretima ove dve ekipe, a bilo ih je tek šest, crno-beli su ostvarili tri pobede, dok Žalgiris može da se pohvali da nikada nije izgubio kod kuće.

Partizan je poslednji put igrao sa ekipom iz Kaunasa 2014. godine u gostima. Tada su u ekipi bili: Bogdan Bogdanović, Saša Pavlović, Dragan Milosavljević, Nikola Milutinov...

Na ovoj utakmici nisu imali odgovar na Džastina Dentmona koji je ubacio 23 poena, dok je kod gostiju najefikasniji bio Bogdanović sa 24 poena.

Slično je bilo i 2010. godine kada je Martinas Pocijus predvodio Litvance do pobede, a jedini dvocifren kod crno-belih bio je Dušan Kecman.

Trener Žalgirisa kratko je prokomentarisao Obradovićevu ekipu.

"Partizan je težak protivnik. Ima kvalitet na svim pozicijama. Moramo da se prisetimo meča u Beogradu kada smo odigrali vrlo loše. Od samog starta smo bili u zaostatku što sada u Kaunasu ne smemo sebi da dopustimo. Imali smo dan manje za pripremu u odnosu na našeg protivnika, ali se uzdamo u naše navijače da nam daju dodatnu energiju", rekao je Kazis Maksvitis.

U susret novom duelu, trener Partizana je izjavio:

"Činjenica je da Žalgiris igra mnogo bolje na svom terenu. Procenti šuta su im skoro za deset procenata veći nego u gostima, takođe i broj skokova… Igraju sa visokom postavom, igraju sa igračima na poziciji dva i tri koji su dominantni, koji pokušavaju da igraju na donjem postu. Imaju Šmitsa koji je takođe tu veoma dobar. Uz probleme koje su imali sa povredama oni pronalaze rešenja jer ti igrači mogu da igraju na razlitičim pozicijama. Plus Ulanovas, koji je na donjem postu skoro svim timovima u Evroligi pravio probleme i Lekavičijus, kao neko ko pokreće ritam, ko ulazi sa klupe, izuzetno brz igrač. To su najbitnije stvari o kojima razmišljamo u pripremi ove utakmice", zaključio je trener Obradović.

Takođe, igrač crno-belih Matijas Lesor pred ovaj meč je izjavio:

"Biće to teška utakmica. Igraju kod kuće i tamo su drugačiji tim u odnosu na gostovanja. Pre mesec dana smo bili bez šansi za plej-of, a sada se priča o ključnoj utakmici. To vam govori kako stvari mogu da odu u bilo kom pravcu. Ključna utakmica... Svaka utakmica je ključna utakmica. Mi ćemo pokušati da dobijemo utakmicu, ali niko ne može da kaže koja će biti odlučujuća, a koja neće. Ovo je zapravo samo još jedna utakmica u kojoj hoćemo da pobedimo. Naš stav je da igramo utakmicu po utakmicu. Pobedu u prethodnoj smo ostavili iza nas, potrudićemo se da zapamtimo dobre stvari koje smo radili u njoj. Trenutno igramo dobro, imamo dobru energiju i fokus. Ako to ne radiš, neće biti ni velikih pobeda", završio je Lesor.

Ovog petka se igra još pet utakmica, između ostalih, Real gostuje u Monaku, a Olimpijakos dočekuje Anadolu Efes.

U četvrtak je Crvena zvezda izgubila u Milanu, dok su u Barseloni i Valensiji viđeni trileri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.