Partizan iz penala u 91. minutu izbegao poraz u Senti, Proleter bolji od Inđije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2020, 08:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan iz penala u 91. minutu izbegao poraz u Senti, Proleter bolji od Inđije

Fudbaleri TSC-a i Partizana odigrali su nerešeno 1:1 u derbiju 22. kola Linglong Superlige. Ekipa iz Bačke Topole je u Senti bila bliža pobedi, ali su crno-beli u finišu došli do boda, zahvaljujući penalu Bibrasa Natha.

Partizan je nakon trijumfa nad Radnikom iz Surdulice napravio korak unazad i Crvena zvezda ima priliku da dodatno pobegne, ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << savlada Vojvodinu (18.00).

Duel u Senti počeo je oprezno i tokom prvih 45 minuta nije bilo previše uzbuđenja – Vladimir Silađi je nekoliko puta testirao Vladimira Stojkovića, dok su na drugoj strani najkonkretniji bili Filip Stevanović i Umar Sadik.

Na petnaestominutnu pauzu otišlo se bez golova, da bi u 62. minutu spomenuti Stevanović propustio najbolju priliku za crno-bele.

Sjajnim driblingom izbacio čuvara i ostao "1 na 1" sa golmanom, odlučio je da šutira iz sve snage i lopta je otišla preko prečke.

Kazna je stigla samo nekoliko minuta kasnije - Lukić je pobegao po desnoj strani i gađao suprotni ugao, Stojković je odbranio, ali je lopta pala na nogu Silađiju kojem nije bilo teško da je prosledi u mrežu za 1:0!

Imao je TSC još jednu šansu posle gole, nakon čega je očekivano Partizan krenuo u inicijativu. Međutim, napadi su bili jalovi, uprkos ofanzivnim izmenama Sava Miloševića, pa se rezultat nije menjao sve do finiša.

U 89. minutu, posle gužve u kaznenom prostoru, na zemlji su se našli Nemanja Miletić i Strahinja Pavlović i sudija je pokazao na belu tačku. Bibras Natho je sigurno izveo kazneni udarac i postavio konačnih 1:1.

Ovim remijem beogradski klub ostao je na 47 bodova, 11 manje od večitog rivala, ali uz utakmicu više.

TSC je ostao na petoj poziciji sa 38 bodova.

Radnički iz Niša savladao je Čukarički golovima Nikole Čumića u 63. i 86. minutu.

Rad je istim rezultatom bio bolji od Napretka, uz dva gola Andrije Kaluđerovića, koji se na taj način sa ukupno 65 pogodaka na vrhu večne liste u Superligi Srbije izjednačio sa Ognjenom Mudrinskim.

Proleter je u Novom Sadu u pobedio Inđiju 1:0, dok su u Surdulici Radnik i Mačva remizirali 2:2.

Od 18 sati igraju Crvena zvezda - Vojvodina.

Petak: Voždovac - Spartak 2:3, Javor - Mladost 1:2.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.