Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2020, 08:46

Partizan ima 40 odsto od transfera Sadika, bonus od 3.000.000 evra važi za narednih pet godina

Ivica Iliev uverava da se uz Bajbeka uklapa Holender, ali da je francuski napadač timp igrača koji najviše leži Sumi

Čim je otišao u Španiju počeo je Umar Sadik da igra, skupio već tri utakmice, krenuo približavanju uslova kako bi Partizan aktivirao jedan od bonusa (50 mečeva za tim iz Andaluzije – 500.000 evra), u sredu veče postigao prvenac u crveno-belom dresu, čemu su se posebno obradovali u Humskoj (ako stigne do kote 20 dobijaju dodatnih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 500.000 evra), a na Topčiderskom brdu sigurni su da će i aktviritati i klauzulu za onaj najvredniji – 3.000.000 evra pod uslovom da se klub u vlasništvu arapskih vlasnika plasira u viši rang.

To nije vezano samo za ovu sezonu. Sadik ima ugovor na pet godina“, pojašnjava u razgovoru za Sportski žurnal Ivica Iliev, nezvanični sportski direktor Partizana, da Nigerijac sve do 2025. može da donese profit prethodnim poslodavcima.

Crno-beli su već u plusu. Zimus su otkupili Nigerijaca od Rome za 1.700.000 evra, pre tri sedmice ga prodali za 5.000.000 evra i pomenute bonuse.

Miloš Vazura pravi ugovore, doneo je velike stvari Partizanu. Svaki posao osigurao je vrhunski. Kad kažemo 9.000.000 evra to je 9.000.000 evra. Ako ga Almerija, u međuvremenu, proda za 10.000.000, uzimamo 40 odsto. Dakle, sigurno 9.000.000“.

Umesto Umara Sadika napad Partizana će predvoditi još jedan stranac, Žan Kristof Bajbek. Prema sudu bivšeg prvotimca Parnog valjak, trenutno tek na 20 odsto mogućnost, što se najbolje moglo primetiti tokom debija u susretu kupa sa OFK Bačkom.

„Bajbekov potencijal nemerljiv je za ovdašnji fudbal. Doneće, pre svega, individualni kvalitet u postavljanju akcija. Direktan, mnogo jak na lopti, lagano rešava „jedan na jedan“ u kaznenom prostoru. Plus, ima fantastične kretnje, eksplozivnost na pet, 10, 15 metara, možda više ne i sprint na 30, 40, 50 kao kad je bio mlađi, ali... To i nije toliko bitno za njegovu poziciju. Sa smislom za fudbal i saradnju, fenomenalnom igrom glavom i završnicom desnom i levom nogom – kompletan špic, bukvalno“.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Dodaje Iliev da izdanak akademije Pari Sen Žermena „nije samo gol igrač, već i za saradnju, timsku igru“, navodi ko bi najviše trebalo da mu „legne“.

Holender se uklapa uz Bajbeka, ima brzinu da uleti s boka. Francuz mnogo dobro asistira. Biće dobar tandem, mada... Bajbek je tip igrača koji najviše leži Sumi. Gvinejac je genije, voli kombinatoriku sa igračem, ako ima vrhunske kretnje i eksplozivnost da mu gure onako, „ispod lakta“, loptu u završnoj trećini. Da Suma u derbiju nije izašao već u 15. minutu bilo bi 3:0, da je imao uz sebe i Bajbeka. Rapsodija“, uskliknuo je Ivica Iliev.

„Da je“, ali nije. Najviše zato što je uprava, čiji je Iliev deo, kasnila prilikom angažmana novajlija, dovela nespremne igrače, uvalila „kosku“ treneru Aleksandru Stanojeviću.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Iliev raspalio maštu navijačima Partizana: "Da su oni igrali u derbiju, bilo bi 3:0 za nas!"

Izvor: Sportske.net, 24.Okt.2020

Progovorio i o transferu Umara Sadika koji je privukao veliku pažnju...Partizan je ovog leta prodao Umara Sadika za sumu od 9.000.000 evra, ali ukoliko se ispune određeni bonusi, pa navijači s razlogom strahuju da bi ta suma mogla biti mnogo manja...Ivica Iliev, pak, tvrdi da nema razloga za brigu...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.