Izvor: MozzartSport.com, 15.Jun.2020, 10:42

Partizan i Vojvodina bez dogovora, smeši im se put u Jagodinu

Niš druga opcija za finale Kupa

Jagodina je prvi favorit da bude domaćin finala Kupa Srbije 24. juna. Na muci su organizatori takmičenja u Fudbalskom savezu, jer su ponudili finalistima Partizanu i Vojvodini da se dogovore gde da se meč održi, ali od tog dogovora nema ništa.

Kako saznaje MOZZART Sport, Partizan je izričito protiv toga da se igra na novosadskom Karađorđu, kao što je i Vojvodina >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << apsolutno protiv toga da se finale igra na stadionu u Humskoj. I to je sasvim razumljivo, jer nijedan klub ne želi da rivalu prepusti prednost domaćeg terena.

Beograd kao organizator meča bi mogao da bude jedino u varijanti da Crvena zvezda odloži najavljeni početak rekonstrukcije stadiona, što su jako male šanse da se dogodi. I niko o toj opciji više ni ne razmišlja.

Zbog svega toga, FSS je primoran da traži neutralni teren za poslednju utakmicu u sezoni. Opcija je bila Subotica, ali je u međuvremenu otpala, a dve varijante koje su preostale su Jagodina i Niš.

Kako kažu u savezu, Jagodina je favorit, jer je logistički lakše organizovati utakmicu u tom gradu i na njegovom stadionu. I kapacitet je po meri, desetak hiljada gledalaca, što bi zadovoljilo apetite oba kluba.

Finale Kupa Srbije se od 2006. godine tri puta igralo van Beograda: najpre 2012. u Kruševcu, gde su igrali Crvena zvezda – Borac (2:0), četiri godine kasnije u Gornjem Milanovcu, kada je Partizan pobedio Javor (2:0) i pre dve sezone u Surdulici, a tu je Partizan bio bolji od lučanske Mladosti (2:1).

Vojvodina i Partizan će narednog vikenda igrati međusobni meč u Superligi, na Karađorđu, što će biti uvertira za finale Kupa.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.