Partizan slavio na Banjici, Radnički čuva drugo mesto

Izvor: RTS, 09.Dec.2018, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan slavio na Banjici, Radnički čuva drugo mesto

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu domaćeg Rada na Banjici sa 3:0 u meču 20. kola Superlige Srbije. Rikardo Gomeš dvostruki strelac. Drugoplasirani niški Radnički na svom terenu je savladao subotički Spartak sa 3:0. Pobede zabeležili i Voždovac, Radnik i Mladost.
Crno-beli su odlično otvorili meč i sa dva brza gola u prvih deset minuta rešili pitanje pobednika.

Prvo je u 5. minutu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Rikardo pobegao odbrani „građevinara" i vrlo spretno smestio loptu u mrežu sa nekih 12-13 metara, da bi samo pet minuta kasnije Nemanja R. Miletić bio najspretniji posle kornera i sa peterca poslao loptu iz leđa u toj situaciji loše postavljenog golmana Markovića.
U nastavku meča crno-beli su malo oslabili pritisak, ali ipak bili bolji rival. Jedini gol u tom delu igre delo je Rikarda, koga su domaći igrači u 71. minutu zaboravili na drugoj stativi prilikom kornera, a ovome nije bilo teško da sa gotovo gol linije pošalje loptu u nebranjenu mrežu.
Partizan se ovom pobedom vratio na treće mesto tabele Superlige sa 43 boda, dok je Rad ostao pretposlednji sa svega 15. 
Tok meča:
18.51 - Kraj meča, pobeda Partizana na Banjici od 3:0. 
18.48 - Velika šansa za Rikarda da postigne het-trik, ali sa šest-sedam metara šutira pravo u golmana "građevinara". 
18.29 - GOOOL, Partizan vodi sa 3:0, ponovo je strelac bio Rikardo. Reprezentativac Zelenorotskih ostrva se najbolje snašao posle kornera, sačekao loptu na drugoj stativi nakon intervencije domaćeg golmana i sa jednog metra uadaljenosti smestio loptu u mrežu.
18.25 - Solidan pokušaj Pantića iskosa sa leve strane, ali Marković uspeva da odbije loptu. 
18.09 - Dobra prilika za Rikarda posle izvedenog "lažnjaka", ali golman Marković paradom sprečava loptu da uđe u gol. 
18.02 - Nastavljen je susret... 
17.47 - Kraj prvog dela, dva gola prednosti za Partizan na Banjici. 
17.31 - Prva prilika za Rad. Tričković je odlično prošao po levoj strani šutirao, ali je golman Kljajić odlično reagova.
17.23 - Dve stopostotne šanse za Partizan. Prvo je Ivanović prošao po levoj strani, ušao u kazneni prostor šutirao, ali je golman Marković odlično reagovao i odbio loptu u korner. Posle iznedenog kornera šutirao je Rikardo, ali je golman Rada odbio loptu sa same gol linije.
17.10 - GOOOL! Partizan vodi sa 2:0. Zakarić je izveo korner na drugoj stativi bio je Miletić i preciznimudarcem savladao golmana Rada. Deseti minut.
17.05 - GOOOL! Partizan vodi protiv Rada sa 1:0. Zakarić je uposlio Rikarda koji se oslobodio čuvara i savladao golmana Markovića. Igrao se peti minut susreta.
17.00 - Počeli su mečevi: Rad - Partizan, Proleter - Čukarički i Bačka - Vojvodina.
16.05 - Poznati su sastavi timova:
Rad: Marković, Mladenović, Tričković, Busnić, Šipčić, Ignjatijević, Perendija, Marović, Jović, Lutovac i Petrović
Parizan: Kljajić, N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević - Zdjelar, Kosović, Pantić, Ivanović, Zakarić - Gomeš

Lider šampionata Crvena zvezda pobedom nad kruševačkim Napretkom otvorila je 20. kolo i nastavila seriju pobeda u Superligi Srbije. Radnički je pobedom nad Spartakom obezbedio zimu na drugom mestu. Crno-beli imaju priliku da se pobedom na Banjici približe vodećem dvojcu.
Fudbaleri Partizana idu na gostovanje pretposlednjem Radu sa željom da pobede na poslednjem gostovanju turbulentne sezone i pokušju da se primaknu vodećima na tabeli.
Crno-beli su slavili u poslednjih šest susreta sa "građevinarima", kojima sledi grčevita borba za opstanak u domaćem šampionatu.
Od ostalih utakmicama ovog kola po neizvesnosti ishoda izdvajaju se još dueli Bačka - Vojvodina i Proleter - Čukarički.Super liga Srbije 20. kolo:
Subota:
Crvena zvezda - Napredak 3:0
Nedelja:
Radnički - Spartak 3:0 (Stanisavljević 8, Grbić 54, Tekijaški 85. autogol)
Dinamo - Voždovac 1:2 (Dimitrov 75 - Mašović 39, 74)
Zemun - Mladost 0:3 (Radivojević 32, Pavlović 45. penal, Trajković 89. autogol)
Mačva - Radnik 1:2 (Adamović 15 - Zlatanović 23, Stojanović 29).
Bačka - Vojvodina 0:0
Proleter - Čukarički 0:0
Rad - Partizan 0:3 (Rikardo 5, 71, Miletić 10.)
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Subotica,   Kruševac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Partizan ubedljiv protiv Rada na Banjici, lakih 3:0

Izvor: B92, 09.Dec.2018

Fudbaleri Partizanasu u utakmici 20. kola Superlige Srbije pobedili kao gost ekipu Rada na Banjici sa 3:0...Bila je to laka pobeda izabranika trenera Zorana Mirkovića koji su u svemu nadvisili "građevinare"...Od prvog do poslednjeg minuta, crno-beli su diktirali kako će se igrani, sveli su domaćina...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.