Partizan deklasiao Železničar, Dubočica slavila u Zrenjaninu

Izvor: JužneVesti.com, 26.Sep.2021, 09:18

Partizan deklasiao Železničar, Dubočica slavila u Zrenjaninu

Nakon ubedljivog poraza u prvoj utakmici EHF Kupa od Granitasa, rezultatski debakl rukometaši Železničara doživeli su i od Partizana pošto je utakmica završena rezultatom 45:13 (21:7). U 2. kolu grupe B, pobedu je zabeležila leskovačka Dubočica koja je na gostovanju pobedila Proleter iz Zrenjanina sa 29:23 (12:10). >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Mladi rukometaši iz Niša protiv jednog od pretendenata za šampionsku titulu nisu uspeli da pruže jači otpor, pa je utakmica u većem delu za beogradske crno-bele delovala kao trening. Od samog starta se videla nemoć Železničara i rešenost Partizana da čitav meč odigraju na visokom nivou i zabeleže drugi trijumf ove sezone. Razlika je i na poluvremenu već bila velika (21:7), ali se u drugom delu samo povećavala, pa je zabeležena rekordna pobeda u novijoj istoriji Superlige od 32 gola razlike.

U timu iz Niša najistaknutiji bio je i najstariji Ristić koji je mrežu Partizana pogađao 5 puta. Pored njega u listu strelaca upisivali su se i Biševac, Kostić, Mladenović, Ristić i Veljović. Na drugoj strani trener Maksić pružio je šansu svim svojim rukometašima, a najzapaženiji su bili Kojadinović sa 7 golova i golman Čolović koji je proglašen za igrača utakmice.

Baš kao i Partizan drugu pobedu zabeležila je i Dubočica koja je pred kraj prvog i na početku drugog poluvremena slomila otpor Proletera. U vrlo borbenoj utakmici skoro celo prvo poluvreme bilo je u egalu, a onda su Leksovčani uspeli da naprave seriju 9:2 i u 42. minutu dođu do rezultata 18:11. Do kraja utakmice Zrenjaninci su u svojoj ”Kristalnoj dvorani” pokušavali da se vrate, ali je iskusni tim iz Leskovca rutinski priveo meč kraju (29:23). Iako su iz kluba najavili povratak trenera Pejčića na klupu Dubočice i na ovom meču tim je predvodio pomoćni trener Mičić.

Dubočicu su do pobede predvodili Anđelković sa 9 golova, Atanasković sa 6, dok je na golu opet sjajno branio Kocić koji je poneo epitet igrača utakmice.

U 3. kolu ekipu iz Leskovca u dvorani ”SRC Dubočica” očekuje derbi utakmica grupe sa ekipom Partizana, dok će Železničar eventualnu šasnu za pobedu tražiti protiv novajlije, ekipe Mokre Gore iz Zubinog Potoka.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.