Partizan bolji od Radnika

Izvor: RTS, 10.Nov.2018, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan bolji od Radnika

Partizan – Radnik 2:0 (1:0). Crno-beli su uspeli da savladaju Radnik u meču 16. kola, i zabeleže novi trijum u Superligi Srbije.
Lepa fudbalska predstava na stadionu Partizana. Domaćin je konstantno napadao, gost pretio iz kontranapada. Crno-beli su uspeli da iskoriste „samo" dve od mnogobrojnih prilika, i stignu do zaslužene pobede.

Crno-beli su od prvog sudijskog zvižduka preuzeli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << terensku inicijativu i konstantno napadali. Gosti su se organizovano branili i vrebali svoje šanse iz kontranapada. Sjajan na golu gostiju bio je Vasiljević, koji je u nekoliko navrata usepo da neutrališe napade domaćina.
Lepu akciju izveo je Radnik, međutim izostala je realizacija. Prvu pravu priliku propustio je Rikardo, iz dobre pozicije nije uspeo da savlada odličnog Vasiljevića. Kada se očekivalo da će se prvo poluvreme završiti bez golova Rikardo je ipak uspeo da iskoristi svoju šansu.
Obradović je uposlio Rikarda koji je izbio sam ispred golmana gostiju, njegov udarac Vasiljević je uspeo samo da zakači i uspori loptu, ipak nedovoljno da odbrambeni igrač uspe da je stigne pre nego što je ona završila u golu.
Na startu drugog dela beležimo još dve velike prilike za domaćina. Prvo je Janković odlično uposlio Nikolića koji je bio sam na oko pet metara od gola Vasiljevića, ali je prebacio loptu preko prečke. Potom je Rikardo bio u stopostotnoj šansi. Izašao je sam ispred golmana šutirao, ali je ponovo golman Vasiljević uspeo da sačuva mrežu.
Partizan je overio trijumf u 89. minutu. Lopta je stigla do Ivanovića u kaznenom prostoru, koji je odmah šutirao i savladao nemoćnog Vasiljevića.
Crno-beli su tako vezali drugu pobedu u Super ligi Srbije i pokazali da je kriza rezultata iza njih. Ovo je ukuprno deveti trijumf vicešampiona Srbije, koji uz šest nerešenih bodova ima 33 boda i nalazi se na trećem mestu na tabeli. Radnik je uprkos porazu zadržao 13. mesto sa osvojenih 15 bodova. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.