Partizan bolji od FMP-a, sutra večiti derbi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2020, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan bolji od FMP-a, sutra "večiti" derbi

Košarkaši Partizana savladali su FMP sa 85:77 u drugom polufinalu Kupa Radivoja Koraća. Rival u finalu biće im Crvena zvezda. Finale je na programu u nedelju od 21.00.

Posle velike borbe crno-beli su uspeli da slome otpor FMP-a tek u drugom poluvremenu. Posle ravnopravnog prvog dela igre iz koga je FMP izašao sa prednošću u nastavku Partizan je bio taj koji je dominirao. Iskoristili su crno-beli greške protivnika i stigli do zaslužene pobede i plasmana u finale >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kupa Radivoja Koraća. Prvi finalista je Crvena Zvezda koja je u šokantnoj završnici uspela da preokrene rezultat protiv Mege.

Neizvesno prvo poluvreme. Partizan je bolje ušao u meč, međutim FMP je brzo uhvatio priključak i vodila se ravnopravna borba. Kako je meč odmicao nizale su se greške na obe strane. Važnost duela je učinila svoje.

Nakon sjanih nekoliko minuta Filipa Čovića u finišu poluvremena FMP je stigao do pet poena prednosti. Koje je uspeo da sačuva i na pauzi ode pri rezultatu 45:40.

Crno-beli koriste prazan hod u igri FMP i serijom 11:0 preokreću rezultat u svoju korist. Skoro šest minuta je bilo potrebno FMP-u da postigne prvi koš u nastavku. To je donekle i odlučilo drugog finalistu.

Kako je odmicalo drugo poluvreme FMP se sve više mučio da stigne do koša protivnika. S druge strane crno-beli su bili skoncentrisaniji i prednost je polako rasla. U jednom trenutku došli su do maksimalnih plus jedanaest.

FMP je zbog prigovora ostao bez prvog i drugog trenera. Međutim, ni to nije uspelo da podigne ekipu. Crno-beli su bili bolji i zasluženo su došli do pobede i plasmana u finale.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Tomas sa 13 poena, njega su pratili Pejdž, Volden i Jaramaz sa po 11. U poraženoj ekipi Kuzmić je postigao 13 poena, Čović 12, a Rit 10.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.