PROLEĆE U EVROPI NIJE MOGLO BOLJE DA POČNE: Partizan igrao za Zvezdu i Srbiju - SVI SU NA DOBITKU

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2022, 00:31

PROLEĆE U EVROPI NIJE MOGLO BOLJE DA POČNE: Partizan igrao za Zvezdu i Srbiju - SVI SU NA DOBITKU

Veoma bitna pobeda za naš klupski fudbal.

Srbija je evropsku jesen završila na 11. poziciji UEFA rang liste nacionalnih koeficijenata. A danas je zahvaljujući pobedi Partizana nad Spartom dodatno popravila nacionalni koeficijent i povećala prednost u odnosu na pratioce.

Pobedom u Pragu, crno-beli su popravili nacionalni koeficijent sa 31.875 na 32.375 bodova i povećali prednost Srbije u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na Ukrajinu i Belgiju čiji klubovi nisu igrali u ovoj rundi evrokupova.

S obzirom da Ukrajinci i nemaju više predstavnika, a da je Belgijancima ostao samo Gent, pravo čudo treba da se desi pa da Srbija ne završi sezonu na 11. mestu.

A to 11. mesto donosi ogromne benefite od sezone 2023/24. Srbija će tada imati jednog predstavnika direktno u Ligi šampiona, drugog u kvalifikacijama za elitno takmičenje, trećeplasirani ili osvajač kupa će direktno u plej-of za ligu Evrope (zagarantovana grupna faza Lige konferencije), a četvrtoplasirani i petoplasirani će u kvalifikacije za Ligu konferencije.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.