Izvor: MozzartSport.com, 28.Jul.2021, 20:40

PARTIZAN – TIM ZA DAC: Dve promene sigurne, u ofanzivi možda samo jedna

Stanojević najavio da će ispoštovati igrače koji su u formi

Odbrana u drugačijem ruhu. Ofanziva možda. Najmanje dve promene napraviće Aleksandar Stanojević u Dunajskoj Stredi poredeći tim koji je prošlog četvrtka stekao minimalnu, u Partizanu veruju i dovoljnu, prednost pred revnaš drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija sa DAC-om. Obe rokade su iznuđene, samo je pitanje ima li prostora i(li) potrebe >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << za još kojom.

Odlazak Vladimira Stojkovića u Saudijsku Arabiju otvorio je polemiku ko bi trebalo da bude nova „jedinica“, a ona je, zasad, rešena u korist mlađeg kandidata. Aleksandar Popović je bio prvi izbor struke u Novom Sadu, braniće i u Slovačkoj, dok će iskusniji Nemanja Stevanović početi naredni ligaški okršaj sa Voždovcem. Ovaj u okolini Bratislave predviđen je za Popovića.

Četvrtak, 20.45: (2,80) DAC (3,25) Partizan (2,40)

Druga izvesna promena u prvih 11 tiče se desnog beka. Aleksandar Miljković i Marko Živković su ostali u Beogradu – prvi usled povrede zadnje lože zbog koje će odsustvovati mesec dana, drugi zbog suspenzije stare sedam godina iz vremena kad je nosio dres Vojvodine – što stručnom štabu ostavlja samo jednu mogućnost. Da uz aut-liniju šparta Aleksandar Lutovac. Imajući u vidu da je generalna proba na „Karađorđu“ uspela, Stanojević će početi meč sa nekadašnji mladim reprezentativcem, iako je svestan da mu da pozicija nije izvorna, ali siguran u izbor, jer je i kod Sava Miloševića bivši kapiten Rada „krpio“ kad Nemanja Miletić nije mogao.

Upravo pojavljivanje Lutovca, fudbalera naglašenih ofanzivnih karakterisitka, može da uslovi izbor njegovog parnjaka po desnoj strani u napadačkom delu tima. Prve dve utakmice nove sezone počeo je Lazar Marković u ulozi desnog krila, posle odlučujućeg gola DAC-u i partije kojom je lomio rivala, logično bi bilo očekivati da novi kapiten opet bude na terenu i deluje da je njegovo mesto sigurno. Činjenica da ga je protiv Proletera i na evropskoj premijeri menjao Filip Holender i da je reprezentativac Mađarske bio starter u derbiju sa Vojvodinom nagoveštava kako ga stručni štab vidi u budućnosti. Da po boku bude ono što je bio Takuma Asano dok nije pobegao za Japan. Samo, da li od ove utakmice ili neke naredne? Ako je suditi po Stanojevićevim rečima na konferenciji za medije, tek u danima budućim.

"Videćemo koliko ćemo ga koristiti, ali Filip jošđ nije spreman posle učešća na Prvenstvu Evrope", rekao je Stanojević.

Ako promena uopšte bude pre bi se mogle očekivati na suprotnom boku. Razlog: na evropskim utakmicama ne važi pravilo bonusa, a kako je Stanojević zamerio Nemanji Joviću na jednom potezu u Novom Sadu može da se desi da uz aut-liniju „veže“ Danila Pantića. U centru veznog reda ili po krilu, povratniku iz Čelsija je maltene svejedno, pokazao je da u obe uloge može da doprinese. U manevru je ionako najveća gužva: Bibars Natho je pomagao s klupe u prva dva meča, da bi poslednji, kao starter, odlučio duplom dozom golova i logično je da Izraelcu budu povereni ključevi igre.

"Imamo igrače koji su u dobroj formi, moramo sve da ispoštujemo. Neće biti velikih iznenađenja", predočio je Stanojević.

Natho je fudbaler sa najviše evropskih utakmica u nogama od svih u kadru, Jović projekat kluba čak i ako promaši po neku šansu, Pantić igra zrelije nego pre, Markoviću je dodeljena traka. Velika mogućnost za kombinovanje daje Stanojeviću priliku da možda i ne krene sa nominalno najjačim timom. Uostalom rečenica: "Nekad svesno krenete s jednim, da biste završili s drugim fudbalerom", pokazuje da privilegovanih nema.

Nema ni razloga za neko veliko tumbanje tima koji dobija. Očekuje se da u četvrtak od 20.45 zaigraju: Popović – Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić – Marković (Holender), Natho, Pantić (Jović) – Rikardo.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.