PARTIZAN SE OPROSTIO OD BORE DŽAKOVIĆA: Emotivna poruka crno-belih (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2019, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PARTIZAN SE OPROSTIO OD BORE DŽAKOVIĆA: Emotivna poruka crno-belih (FOTO)

Nekadašnji trener kluba iz Humske.

Košarkaški klub Partizan oprostio se od proslavljeni košarkaški trener, Borislava Bore Džakovića, koji je preminuo je u 72. godini života nakon teške bolesti.

Legendarni trener, svoju karijeru je započeo u KK 22. decembar, a u dva navrata je predvodio i KK Partizan. U svom prvom mandatu, tokom sezona 1982/83 i 1983/84. Džaković je 1983. godine proglašen za najboljeg trenera sezone u SFRJ, da bi sa crno-belima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u sezoni 1994/95 osvojio duplu krunu u SR Jugoslaviji.

IN MEMORIAM: Borislav Bora Džaković https://t.co/irMsRhLb1g#KKPartizan pic.twitter.com/98165s1dR5

— KK Partizan NIS (@PartizanBC) June 29, 2019

Nakon te sezone, Džaković je osvojio još jedno priznanje za najboljeg trenera sezone.

Osim u Partizanu i KK 22. decembar, Bora Džaković je radio i u Slobodi iz Tuzle (čak tri puta), Šibenki, Crvenoj zvezdi (dva puta), kiparskom Enadu i Borcu iz Banjaluke. U januaru ove godine, Džaković je bio postavljen za savetnika u KK Ohrid.

Vreme i mesto sahrane proslavljenog trenera, biće objavljeni naknadno.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.