PARTIZAN OTPUTOVAO U PRAG, STANOJEVIĆ IMA DOBRE VESTI: Crno-beli pojačani za Spartu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2022, 12:57

PARTIZAN OTPUTOVAO U PRAG, STANOJEVIĆ IMA DOBRE VESTI: Crno-beli pojačani za Spartu (FOTO)

Utakmica se igra sutra od 21 čas.

Fudbaleri Partizana otputovali su danas u Prag gde će sutra od 21 čas igrati prvi meč nokaut faze Lige konferencija proitiv Sparte. Trener Partizana Aleksandar Stanojević nada se pozitivnom rezultatu u Pragu ističući da revanš u Beogradu daje dobre mogućnosti za prolaz.

 - Svaki rezultat koji vam daje mogućnost da igrate u Beogradu i prođete dalje je za mene pozitivan. Sve što je moguće nadoknaditi u Beogradu, preokrenuti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ili sačuvati je pozitivno. Svi smo zadovoljni zbog proleća u Evropi. Iamo situaciju da pokušamo da preskočimo bar još jednu rundu. Idemo motivisani i zadovoljni što smo ipak napravili neki uspeh na mešunarodnoj sceni - rekao je Stanojević koji iako želi povratak titule u Humsku posle četiri godine, ne želi da zanemari ni međunarodnu scenu. - Kada dođe utakmica, bilo koja, pa čak i prijateljska, ne razmišljate o sledećem koraku već samo o tom duelu. Titula nam je prioritet, uvek je i bila, ali bilo bi neozbiljno da kažemo da nam nije bitno što igramo proleće u Evropi, dvomeč na međunarodnoj sceni koji je dobar za klub i afirmaciju. Ulazimo maksimalno motivisani i sa najjačim snagama.

Stanojević već ima spremnu i taktiku za sutrašnjeg protivnika, mada kako i sam ističe, ekipa se uvek adaptira na protivnika.

 - Mi imamo svoju igru, ali se uvek adaptiramo u odnosu na protivnika u želji da iskoristimo njegove slabosti. Imamo naš način igre, a zamenom jednog ili dva igrača možemo da promenimo sistem i završnicu. Očekujte Partizan kakav je bio do sada, ali zavisi i koliko će nam protivnik dozvoliti da igramo - naglasio je Stanojević koji je pomno analizirao kvalitete Sparte. - Sparta je mlada ekipa, veoma poletna i u svakom trenutku mogu da postignu gol. Imali su odlične utakmice u Evropi i jedan bod im je nedostajao da se kvalifikuju u Ligu Evrope. Vodili su 2:0 protiv Liona, ali izgubili 3:4, lagano su pobedili Brenbi 2:0... Poletna su ekipa, završavaju napad sa dosta igrača i može da se desi da daju dva-tri gola ni iz čega što bi se reklo. Imaju igrača koji je već na ozbiljnom tržištu, lako postiže golove, a tu je još nekoliko reprezentativaca Češke. Igrali 4-2-3-1 ili 4-3-3 imaju raspored igrača gde jedan od dva zadnja vezna ide napred i izgleda kao da igraju sa dosta igrača u napadu i završavaju akcije sa pet ili šest igrača u ofanzivi. Četiri igrača je u defanzivi, dok u napadu dosta toga menjaju i rotiraju. Doveli su klasičnog napadača u prelaznom roku, to je ono što im je falilo

Dobra vest za navijače Partizana je da će golman Aleksandar Popović biti na golu uprkos povredi na meču protiv Radničkog iz Niša, dok Stanojević neće moći da računa samo na Ljubomira Fejsu i Danila Pantića:

 - Popović je dobro i biće među stativama sutra. Fejsa je ostao u Beogradu, a ostali igrači su spremni i konkurišu za sastav.

Partizan neće imati problema sa vrelom atmosferom u Pragu jer je zbog mera prevencije korona virusa dozvoljeno da na stadionu bude samo 1.000 navijača.

 - Znači nam što protivnik neće imati veliku podršku jer imaju sjajne navijače, ali sa druge strane fudbalski je da bude pun stadion, drugačiji je ambijent, igrači su motivisaniji, tako da bi ipak svima bilo bolje da nije ograničena poseta - smatra Stanojević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.