Ostojić za B92.net: Nije ni trebalo da idem na taj skok, Žule Stojković je bio u šoku VIDEO

Izvor: B92, 23.Maj.2020, 09:59

Ostojić za B92.net: Nije ni trebalo da idem na taj skok, Žule Stojković je bio u šoku VIDEO

Ove subote se navršava tačno godinu dana kako je Partizan osvojio Kup Srbije u finalnom meču protiv Crvene zvezde.

Junak tog veoma specifičnog susreta na stadionu "Rajko Mitić", odigranog 23. maja 2019. godine, bio je Bojan Ostojić. U tom momentu, već prežaljeni igrač crno-belih.

Za "parni valjak" to je bio četvrti uzastopni trofej nacionalnog Kupa, ali za iskusnog štopera – rekordni peti. Osvojio ga je i 2015. godine u dresu Čukaričkog. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Takođe na "Marakani", a tada je Partizan bio na drugoj strani.

Pozvali smo Ostojića da nam opiše momente od pre tačno godinu dana, a on nam je otkrio da je njegov odlazak na skok pred golom Milana Borjana posle centaršuta Danila Pantića bio je pravo iznenađenje za sve na terenu.

Ali, da krenemo od početka. Uvod u utakmicu protiv najvećeg rivala bio je ispraćaj Saše Ilića u igračku penziju, a upravo Ostojić je sa kapitenom imao posebnu konekciju.

"Da, Sale nam je uvek svima značio u svlačionici i na Teleoptiku, kako meni koji sam među starijima, tako i mlađim saigračima. Nemam ništa novo o njemu da kažem, svi znamo koliko nam je on značio. Sigurno da je emotivni naboj posle te Saletove oproštajne utakmice uticao na sve nas uoči finala Kupa. Svi smo imali neverovatnu želju da pobedimo baš na Zvezdinom stadionu", počeo je Bojan Ostojić priču za B92.net.

Pre tačno godinu dana, pred sam početak utakmice je uz penzionisane Ilića i Nenada Milijaša, plaketa pred početak finala Kupa uručena i Ostojiću.

"Kao što znate, meni je tada isticao ugovor i nije bilo naznaka šta će biti. Sale Ilić i Nenad Milijaš su se opraštali od fudbala, a meni je to bila 99. utakmica u dresu Partizana, pa sam zato dobio priznanje pre meča".

U toj utakmici Partizan je igrao izrazito čvrsto, reklo bi se pomalo neočekivano, obzirom da dotadašnji tok sezone nije bio najidealniji, a Savo Milošević i stručni štab su došli u klub tek dva meseca ranije.

"Spremali smo se. Baš smo se spremali za njih. A mnogi su mislili smo bez šansi u tom meču. Samo tri dana pre toga smo igrali protiv Proletera, kada je padala ona velika kiša na Saletovom ispraćaju. Shvatili smo utakmicu maksimalno ozbiljno i znali koliko i nama i klubu može pobeda da donese. Jednostavno, nismo želeli da Crvena zvezda osvoji 'duplu krunu'".

I onda dolazi taj gol koji ti je sigurno obeležio karijeru. Igrao se 14. minut. Ti si se vratio po loptu, gotovo leđima okrenut golu i zakačio je ispred Milana Borjana. Nije delovalo kao akcija koju ste spremali na treningu?

"Ja nisam ni trebao da idem na taj skok. Trebalo je da ide Slobodan Urošević, a ja da ostanem kao 'obezbeđenje'. Plan nam je da Urošević ide dva puta na prekid, pa dva puta ja. I kao da sam osetio, rekao sam Čakiju pred taj slobodan udarac da on ostane, a da ja idem na taj skok".

"Sećam se da je Žule Stojković (desni bek Crvene zvezde, prim. aut.) stajao pored mene i pitao me: 'Otkud ti ovde, mi znamo da ti ne ideš na skok?'. I eto, Dača Pantić je odlično izveo prekid, ja sam se našao tu gde jesam i na našu sreću lopta je ušla", opisao je Ostojić.

Zatim je viđena jedna od nesvakidašnjih scena na fudbalskim terenima. Partizanov strelac je slavio pogodak na južnoj tribini, a utakmica je bila u toku. Snimkom iz lože stadiona "Rajko Mitić" smo ga podsetili na taj momenat.

"Svima je želja da postignu gol u derbiju, tako i moja. Reakcija? Iskreno, nisam znao ni gde sam, ni šta sam, ni gde da trčim. Jednostavno, ponela me je ta atmosfera, jer nisam mogao da verujem šta me je snašlo. Cela ta euforija – Sašin oproštaj, meni ističe ugovor, postižem gol na poslednjoj utakmici, protiv Zvezde u finalu Kupa... Stvarno neki splet okolnosti zbog kog mi je svašta prolazilo kroz glavu".

Kako su uopšte krenuli sa centra bez tebe?

"Razgovarao sam posle sa sudijom, on nije ni primetio da nisam ušao u igru. Kaže mi on: 'Čoveče, pa gde si ti?'. Ja mu odgovaram: 'Ma, pusti me bre!'. 'Pa, mogu da ti dam karton?'. 'Daj mi deset ako treba, sad je gotovo, može kako hoćeš!'", smejao se Ostojić dok nam je pričao svoje utiske.

"Jednostavno, nisam ni znao da su počeli sa igrom. Ćelavi (Nemanja Miletić, prim. aut.) mi je u jednom trenutku rekao: ’Alo, bre, gde si ti? Utakmica je nastavljena!’. Bio sam skroz van sebe, ali kada sam video tvoj snimak i meni je posle bila neverovatna ta situacija. Ali mi je i drago što je sve ostalo tako. Imamo o čemu da pričamo", rekao je Ostojić.

Da nije sve bilo tako, da nisi postigao taj gol i da niste osvojili Kup – da li misliš da bi i dalje bio u Partizanu?

"Uf... Ne znam šta bih ti rekao. Ako ćemo iskreno, možda i ne bih. Ali, na to je najviše uticao Savo Milošević sa stručnim štabom Milanom Đumijem Đuričićem i Nenadom Cvetkovićem. Zbog njih sam produžio ugovor i ispostavilo se da je to bila dobra odluka i za mene i za klub".

I zaista, 36-godišnji defanzivac možda najbolju polusezonu odigrao je upravo prethodne jeseni kada je komandovao poslednjom linijom u pohodu na grupnu fazu Lige Evrope, a potom i u utakmicama za pamćenje protiv Mančester junajteda, AZ Alkmara i Astane.

"Svi znamo kako smo posle ispali iz Evrope. Nismo imali sreće u nekim utakmicama kao protiv AZ, u obe utakmice. Igrali smo visoko protiv takve ekipe, a u Holandiji smo se tek pred kraj povukli i primili dva gola. I dalje smo u šoku. Dve utakmice koje ću pamtiti celog života su protiv Augsburga 2015. godine kada nisam bio u Partizanu, ali sam je gledao i druga protiv AZ Alkmara u Hagu".

Razmišljaš li ti da li ćeš u trenerske vode, pošto si se pokazao kao dobar mentor saigračima u poslednjoj liniji, Nikoli Milenkoviću i Strahinji Pavloviću.

"Produžio sam ugovor, tako da ću još godinu dana razmišljati o fudbalu kao igrač. A videću šta će biti posle toga, ne želim previše unapred da razmišljam. Videćemo gde će me odvesti put, pošto se kod mene ništa ne zna do poslednjeg dana, kao što i sam znaš", uz osmeh je završio Bojan Ostojić razgovor za B92.net.

Priredio: Stefan Smuđa
Pogledaj vesti o: Partizan,   Crvena Zvezda,   Parni Valjak u Beogradu

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.