Odbojkaši Radničkog dočekuju Novi Pazar u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Srbije (sreda, 18 h)

Izvor: KGsport.info, 30.Okt.2018, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši Radničkog dočekuju Novi Pazar u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Srbije (sreda, 18 h)

Odbojkaši kragujevačkog Radničkog i Novog Pazara odmeriće snage u četvrtfinalu 54. Kupa Srbije. Prvi od predviđena dva meča ovih rivala biće odigran u sredu, 31. oktobra u hali „Jezero“ sa početkom u 18 časova, dok je revanš na programu krajem meseca u novopazarskom „Pendiku“.
Kragujevčani u duel sa braniocem trofeja ulaze nakon ubedljivog poraza na gostovanju beogradskom Partizanu u 6. kolu Super lige Srbije (0:3). Trener Bojan Dimitrijević je u ovom meču >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << dozirao minutažu pojedinih igrača, upravo kako bi ih imao odmorne za duel sa Pazarcima.
Sa druge strane, Novi Pazar, koji je u ovu sezonu ušao sa zvanjem vicešampiona države i osvajača nacionalnog kupa, nije u dosadašnjem periodu pružio igre koje se od njega očekuju. Na opšte iznenađenje, Pazarci su nakon poraza u Ljigu minulog vikenda pali na poslednje mesto superligaške tabele, doduše sa utakmicom manje na svom kontu.
Loša forma i kadrovski problemi Pazaraca, koji su nedavno ostali bez korektora Aleksandra Blagojevića, sigurno idu na ruku Kragujevčanima pred sutrašnji okršaj u Kupu Srbije. Međutim, učenicima trenera Dimitrijevića nikako ne pada na pamet da potcene velikog rivala, vođeni maksimom da je „ranjeni lav najopasniji“.
Odbojkašima Radničkog sigurno neće nedostajati motiva u ovom meču. Pored želje da obraduju svoje verne simpatizere pobedom u „Jezeru“, tu je i prilika da se ekipi Novog Pazara revanširaju za eliminaciju u četvrtfinalu prošlosezonskog plej-ofa.
Inače, Šumadinci su imali daleko lakši posao na startu kup takmičenja, pošto su bez većih problema na svom parketu savladali člana Prve lige Srbije, ekipu VGSK-a iz Velikog Gradišta (3:0). Na drugoj strani, Pazarci su se propisno namučili u meču sa povratnikom u Super ligu Srbije, beogradskim Partizanom, koga su uspeli da dobiju posle pet napornih setova (3:2).
Interesantno je napomenuti i to da će ove dve ekipe za nekih desetak dana ponovo odmeriti snage u kragujevačkom „Jezeru“, ovoga puta u okviru 8. kola Super lige Srbije.
Sutra se u istom terminu igra još jedan meč četvrtfinala Kupa Srbije, u kome će Jedinstvo iz Stare Pazove ugostiti subotički Spartak. Za 6. novembar predviđen je prvi meč između požarevačkog Mladog radnika i Crvene zvezde, dok će termin susreta Spartak (Ljig) – Vojvodina NS  Seme biti naknadno saopšten.
Revanš mečevi četvrtfinala Kupa Srbije predviđeni su za 29. novembar.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.