OVOG IGRAČA PARTIZANA ZVALI SU AGENT! A onda je u NAJVEĆEM klubu na svetu napravio HAOS i postao predmet SPRDNJE! (VIDEO+FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Sep.2018, 06:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVOG IGRAČA PARTIZANA ZVALI SU AGENT! A onda je u NAJVEĆEM klubu na svetu napravio HAOS i postao predmet SPRDNJE! (VIDEO+FOTO)

Neverovatna priča kako je uopšte završio tamo.

Veliki broj reprezentativaca stare "Juge" se preko klubova afirmisalo u nacionalnom timu, da bi se potom vinuli u fudbalske visine. Neko je, međutim, i žestoko padao.

Jednu od najčuvenijih generacija Partizana tog vremena, u defanzivi, činili su: Omerović, Stanojković, Vujačić, Petrić >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i junak naše priče Predrag Spasić.

HUMANOST NA DELU: Navijač Zvezde zbog malog Dušana PRODAJE komplet ulaznica za Ligu šampiona! (FOTO)

TEK ŠTO SE OŽENIO! Pevač za kojim su Jugoslovenke ludele se RAZVODI posle samo osam meseci braka!

OVAKVA BOMBA JOŠ NIJE KROČILA NA MARU: U Beograd stiže i ONA, seksi devojka napadača Napolija (FOTO)

Rođeni Kragujevčanin se preko matičnog Radničkog pre tačno 30 godina obreo u Humskoj, odakle je stigao na spisak tadašnjeg selektora Plavih Ivice "Švabe" Osima.

RAZVALILA DRUŠTVENE MREŽE: Jelena napisala nezaboravne srceparajuće poruke Novaku! (FOTO)

Sjajne igre na štoperskoj poziciji u crno-beloj opremi, potvrdio je i kasnije, naročito na Mondijalu u Italiji 1990. godine, kada je i postao akter najsenzacionalnijeg transfera tog vremena i prelaska u Real iz Madrida.

VELIKI SKANDAL: Junak Rusije sa MONDIJALA optužen za DOPING! (FOTO)

Stavio je Spaske paraf te sezone na vernost najčuvenijem klubu planete, a Madrđani su za Srbina platili 200.000.000 pezeta ili današnjih 1.200.000 evra.

ISPISAO ISTORIJU: Srbin KAPITEN hrvatskog kluba! (VIDEO)

Zanimljiv je i način kako je uopšte došlo do realizacije ovog transfera. Predsednik španskog velikana Ramon Mendoza došao je na Večiti derbi 1990. godine u Beograd, kako bi se uverio u mogućnosti Dejana Savićevića, Zvezdinog virtuoza, a današnjeg predsednika FS Crne Gore.

DA LI ĆE BITI KRCATO: Određene cene ulaznica za 158. VEČITI DERBI

Kako se čuveni Genije nije naigrao pored štopera Partizana, Mendoza je rešio da angažuje Spasića!

- Najpoznatija Spasićeva akcija u dresu Reala je autogol protiv Barselone na Nou Kampu. Pitam se kakva bi bila slika da je pored Predraga došao Mesi sa loptom u nogama - napisao je svojevremeno novinar Marke Pablo Dijaz, navodeći u svojoj kolumni najveće promašaje u istoriji Reala.

NE MOŽE BEZ CRVENO-BELE BOJE: Bivši košarkaš Zvezde DOBIO neočekivan POKLON! (FOTO)

I pored toga, treba reći da je Predrag Spasić imao nadimak Agent, zbog čuvene izjave koju je jednom prilikom dao:

- Treneri su mi govorili da uhapsim igrača, kojeg treba da čuvam. Da se postaram da ne prime loptu. A rođen sam 13. maja, što je bio Dan Bezbednosti u staroj Jugoslaviji - rekao je jednom prilikom Spasić.

Usledio je ekspresan odlazak sa "Bernabeua", što je bivšem defanzivcu crno-belih teško palo. Obzirom da je u Primeri postao predmet ismevanja, po rastanku sa Realom počeo je "iz osvete" da navija za Barselonu.

MAGNET ZA LEPOTICE: Lidija Vukićević je bila seks bomba, a druga supruga Zvezdine legende mami uzdahe gde god se pojavi (FOTO)

Pogledajte rezultate

Posle Reala igrao je za Osasunu (1991-1994) gde se najduže zadržao, a špansku epizodu završio je u Atletiku iz Marbelje 1995. godine. Vratio se potom u srpski fudbal i oprostio se od fudbala u dresu Radničkog sa Novog Beograda 12 meseci kasnije.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.