OVAKO BEOGRAD PAMTI ŠAKOVIĆA: Ubistvo jednog žestokog momka se često spominjalo uz njegovo ime

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2022, 09:33

OVAKO BEOGRAD PAMTI ŠAKOVIĆA: Ubistvo jednog žestokog momka se često spominjalo uz njegovo ime

Podgoričanin Milić Minja Šaković ubijen je sinoć u Budvi u pucnjavi koja se desila nešto pre ponoći.

Za to vreme Crnogorac je bio u kafiću "Korkovado".

Ime Šakovića pominjano je medijima u okviru istrage o ubistvu vođe navijača "Partizana" Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi 2016. godine.

Šaković nikad nije procesuiran za taj zločin.

Sale Mutavi ubijen je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u 30. godini 13. oktobra 2016. godine ispred Centralnog zatvora.

Neposredno pre smrti bio je u teretani, a ubijen je dok je ulazio u svoj automobil u blizini Centralnog zatvora, kod stadiona Obilića.

Sale Mutavi bio je alfa i omega "grobarske" tribine. Poslednjih godina pred smrt stekao je status možda i "najmoćnijeg" navijača u Beogradu. Bio je saslušavan posle napada nekolicine navijača Partizana (u njegovom prisustvu) na obezbeđenje direktora kluba Miloša Vazure.

Bio je jedan zbog kojih je i nastala zastava Janjičari koja je jedno vreme krasila tribinu Partizanove tribine, naročito na Večitim derbijima sa Crvenom zvezdom.

Stanković je svojevremeno uspešno izbegavao odlazak na odsluženje kazne od pet godina na koju je osuđen još 2013. godine, zbog trgovine drogom i posedovanja oružja. Uhapšen je sa još sedmoricom 6. marta 2006., kada je označen kao vođa dilera droge u beogradskom naselju Medaković.

Policija je u vreme ubistva Saleta Mutavog došla do Šakovića i privela ga. Tada je usledio i pregled blindiranog Šakovićevog automobila.

Tada su pronađena dva pištolja sa po 15 metaka.

Međutim, Šaković nije bio sam u kolima, već sa prijateljem, koji je kazao da pištolji i municija pripadaju njemu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.