OTAC MU JE NAJBOLJI GOLGETER JUGOSLAVIJE I LEGENDA PARTIZANA: Zetovi su takođe imali mnogo uspeha u sportu! Evo ko je selektor rukometne reprezentacije Hrvatske

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Maj.2021, 08:47

OTAC MU JE NAJBOLJI GOLGETER JUGOSLAVIJE I LEGENDA PARTIZANA: Zetovi su takođe imali mnogo uspeha u sportu! Evo ko je selektor rukometne reprezentacije Hrvatske

Sportska familija.

Rukomet je u bivšoj Jugoslaviji je početni procvat doživeo sa uspesima Partizana, ali ne iz Beograda već iz Bjelovara čija je legenda Hrvoje Horvat. Sada je selektor hrvatske reprezentacije Hrvoje Horvat, ali nije u pitanju najbolji strelac reprezentacije Jugoslavije svih vremena, već njegov sin koji se isto zove i preziva kao on.

Otac Cveba (74) bio je član legendarne generacije bivše Jugoslavije koja je na Olimpijskim igrama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 1972. u Minhenu osvojila zlatnu medalju. Sin će, kao selektor, u prvoj utakmici na klupi Hrvatske 49 godina kasnije pokušati izboriti iste te igre.

To je poznata sportska familija Osim oca i sestra Vanja bila je u rukometu, a druga sestra Jasenka u plivanju. Hrvoje je rođen 16. decembra 1977. u Bjelovaru, pet godina nakon što je Hrvoje postao olimpijski pobednik.

Mlađi Horvat je počeo da igra rukomet u bjelovarskom Partizanu i igrao za mnoge klubove, Medveščaku, Zagrebu, Dubravi, išao u Švajcarsku, Nemačku... Delio je svlačionicu s Balićem, Džombom, Sulićem, Matoševićem, Metličićem, Lackovićem...

Okušao se i u rukometu na pesku i osvojio zlato s hrvatskom reprezentacijom. Pred kraj igračke karijere postao je trener-igrač u zagrebačkoj Dubravi, gde mu je počela i trenerska odiseja.

Interesantno je da su mu i zetovi (sada već bivši) takođe poznati u sportu. Sestra Vanja (48) godine 1993. udala se za Zorana (brata čuvenog Zdravka) Mamića (49), sadašnjeg trenera Dinama, i dobila dvoje dece: ćerku Ninu i sina Brunu. Ljubav je pukla 2010.

Druga sestra Jasenka (52) udala se za legendarnog rukometaša Iztoka Puca, bivšega jugoslovenskog, hrvatskog i slovenačkog reprezentativca, koji je preminuo 2011. u 46. godini nakon duge borbe sa karcinomom.

- Svima nam jako nedostaje. Bio je poseban čovek, jedinstven. Zanimljivo je da se i sestrina deca bave sportom. Jasenkin Borut je teniser, a Vanjin Bruno igra fudbal. Ko zna, možda će i moja deca krenuti sportskim putem. Imam sina i ćerku, ali su još premali da bi se bavili sportskim aktivnostima - rekao je nedavno mali Cveba, kako Hrvoja zovu po nadimku njegovog oca.

Sada je prilika da konačno izađe iz senke oca, ali kako su Hrvati igrali u Egiptu na Prvesnstvu sveta ne piše mu se baš najbolje, ali...

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda bivša srpska teniserka Ana Ivanović.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.